Előfizetői tartalom

Történelmi mélypont közelében a forint - A piaci mozgásokról kérdezték az MNB ügyvezetőjét

Portfolio
A forint árfolyama ugyan része az infláció alakulását vizsgáló egyenletnek, azonban sok más változót is számításba kell venni - jelentette ki ma Virág Barnabás, az MNB ügyvezető igazgatója. A kijelentés megegyezik az inflációs jelentés egyik alapgondolatával, miszerint a forintgyengülés miatt - egyelőre - nem érzi veszélyben a jegybank az inflációs cél teljesülését.

A tegnapi nap után ma is folytatja gyengülését a forint az euróval szemben, miután a piaci szereplők számára egyre nyilvánvalóbbá válik, hogy a Magyar Nemzeti Bank továbbra sem nagyon tágít laza monetáris politikája mellől, amelynek hitelességét az inflációs kilátásokkal igyekszik igazolni. Az euró-forint jegyzés 326,4-es szintél is járt ma, ami karnyújtásnyira van...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés