Előfizetői tartalom

Brüsszel nem viccel: tényleg készülni kell a legrosszabbra is Brexit-ügyben

Portfolio
Mivel még mindig nem biztos, hogy a 2019. március 30-án bekövetkező brit uniós kilépés napjáig összejön-e majd a kilépésről rendelkező végső megállapodás, illetve azt sem lehet tudni, hogy az mit tartalmaz, ezért mindenkinek fel kell készülnie a brit kilépés minden lehetséges változatára - hívja fel a figyelmet mai közleményében az Európai Bizottság, azaz helyt álló volt a készülő közleményről szóló tegnapi sajtóinformáció. A testület anyaga azt vázolja fel, hogy hogyan is néz ki a kilépés változataira vonatkozó felkészülés, milyen munkák vannak folyamatban és mit is jelent a gyakorlatban az, ha a britek megállapodás nélkül "rendezetlenül" esnek ki az EU-ból jövő tavasszal.

Mi a figyelmeztetés lényege?A ma kiadott összefoglalóban az Európai Bizottság emlékeztet rá, hogy 2019. március 30-án az Egyesült Királyság kilép az EU-ból, és harmadik országgá válik. Ez az Egyesült Királyság, valamint az EU polgárai, vállalkozásai és közigazgatásai számára egyaránt következményekkel jár, amelyek az EU Egyesült Királysággal közös külső határán...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés