Előfizetői tartalom

Az ingatlanmánia vethet véget a magyarok állampapír-imádatának?

Bár láthatóan csökken az állampapírok növekedési üteme a háztartások értékpapírvagyonán belül, továbbra is ez a legnépszerűbb kategória a magyaroknál: június végén közel 5300 milliárd forintnyi vagyont tartottak a háztartások állampapírban, ennek többségét fix kamatozású konstrukciókban. Érdekesség, hogy az állampapírok mellett az utóbbi fél évben csak a részvények tudtak látható keresletet felmutatni. Mindeközben szép csendben jönnek fel az ingatlanalapok is: június végével 820 milliárd volt ezekből a háztartásoknál, az elmúlt három évben az ezekben kezelt háztartási vagyon fél éves növekedési üteme mindig meghaladta az állampapírokét.

Öngondoskodás 2018 A témáról bővebben a Portfolio október 16-ai Öngondoskodás konferenciáján is szó lesz. Ne maradj le róla! Információ és jelentkezés Az MNB legfrissebb, június végére vonatkozó statisztikái szerint közel 10 ezer milliárd forintot tartottak értékpapírokban a magyar háztartások...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés