Előfizetői tartalom

Összeomlás, pánik, remény és feltámadás - Néhány nap és történelmet ír az amerikai bika piac

Portfolio
Jövő héten történelmet írhatnak az amerikai tőzsdék. Ha csak nem történik valami nagy dráma, akkor szerdán, augusztus 22-én pontosan 3453 nap hosszú lesz a 2009 márciusa óta tartó bika piac. A 2008-as válság után az S&P 500 index 2009. március 9-én érte el mélypontját, azóta 316 százalékot emelkedett az index értéke 3447 nap alatt. Az eddigi rekorder az 1990-ben kezdődött dotkom lufi volt, akkor 3452 napig tartott a bika piac.

A második világháború utáni időszak tizenkettedik bika piacát éljük jelenleg. Az elmúlt években a jegybankok szuperlaza monetáris politikája és a QE nagyban támogatta a részvénypiacok emelkedését. Mindeközben a globális gazdasági növekedésnek köszönhetően a vállalati eredmények új csúcsokra emelkedtek, főleg a kínai piac jelentett nagy növekedési potenciált. Összeszedtük...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés