Előfizetői tartalom

Akkor most lassult vagy gyorsult a magyar gazdaság? Tegyük rendbe!

Portfolio
A héten megjelentek a második negyedéves magyar gazdasági növekedésre vonatkozó adatok, amelyekről a figyelmes olvasók kétféle értelmezést olvashattak. 1. A magyar gazdaság a várt lassulás helyett meglepetésre gyorsult. 2. A magyar gazdaság már régebb óta lassul, és ez most is folytatódott. Vajon melyik a helytálló leírása a teljesítménynek?

A második negyedévben a hazai GDP-növekedés az előző negyedévi 4,4% után 4,6% lett, vagyis nagyobb számot jelentett a KSH. Ez érdemi meglepetés volt, hiszen az elemzők előzetesen enyhe lassulásra, 4,2%-os bővülésre számítottak. Ez alapján úgy tűnik, az első értelmezés a helytálló: a magyar gazdaság a várt kis mértékű lassulás helyett kissé gyorsult, így pedig összességében...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés