Előfizetői tartalom

Szép csendben újabb 52 milliárd forintnyi EU-pénzt átutalt Brüsszel!

Az elmúlt három hétben a Portfolio kalkulációi szerint közel 52 milliárd forintnyi EU-támogatást utalt át az Európai Bizottság Magyarországnak a 2014-2020-as ciklus terhére. Ez a fejlemény is bizonyítja azon értesülésünket, hogy nem általában "függesztették fel" a pénzek kifizetését Brüsszelből, sőt ez még a leggyakrabban megnevezett Operatív Programokra sem igaz teljes egészében, hanem csak bizonyos alprogramokban áll fenn az elszámolási vitákból eredően megszakított kifizetés helyzete, vagy veszélye.

Az október elsején és a ma lementett brüsszeli kifizetési adatbázis különbsége alapján azt állapítottuk meg, hogy mintegy 160 millió euróval 5,614 milliárd euróra (a 7 évre szóló keret bő 22%-ára) emelkedett az Európai Bizottság által a magyar költségvetésnek kifizetett EU-támogatások összege és ez kizárólag az időközi kifizetésekből (nem pedig a kétféle előlegből)...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés