Ingatlan

Nálunk bővíti hálózatát a Stavmat közép-európai építőanyag kereskedő

Portfolio
További magyar városokban tervez kereskedéseket nyitni a Szlovákiában és Csehországban is aktív Stavmat cég. A szlovákiai IN Grouphoz tartozó vállalat az egykori Raab Karcher kereskedéseket vette át pár évvel ezelőtt.
A cégcsoport építőanyag kereskedelemmel valamint térkő, speciális betonelem, csarnokok és építőelemek gyártásával foglalkozik a magasépítési szektorban, de portfóliójában megtalálható a vegyipari üzemek részére tartályok és csőelemek előállítása is. Az 1800 főt foglalkoztató cégcsoport tavaly 415 millió eurós bevételt ért el, a három évvel ezelőttihez képest ez a mutató több mint kétszeresére nőtt.

Nálunk bővíti hálózatát a Stavmat közép-európai építőanyag kereskedő
Iván Frantisek vezérigazgató, fotó: Todoroff Lázár
Három éve vette át a Stavmat magyarországi hálózatának irányítását Iván Frantisek, aki a Portfólió-nak adott interjúban azt mondta: a közelmúltban adták át az új telephelyet Szegeden és a még teljesebb lefedettség érdekében több olyan vidéki városban is szeretnének nyitni, ahol jelenleg nincs kereskedésük, valamint Pest megyében is látnak fantáziát. Úgy látják, hogy a kereslet jóval többet indokol és nagyobb volumeneket is elbír a piac.

A csoportnak összesen 132 értékesítési pontja van Csehországban, Szlovákiában és Magyarországon. Nálunk 32 saját tulajdonú építőanyag kereskedésük működik, így a Stavmat az ország legnagyobb építőanyag kereskedelmi hálózattal rendelkező vállalata.
"Az épített új lakások száma ugyan örvendetesen növekszik, de még mindig elmarad a kívánatostól (nem beszélve például a csehországi és szlovákiai mutatóktól, ahol az építések száma évek óta sokszorosa a Magyarországinak), így itt jó üzleti lehetőségeket látunk. A kormányzat otthonteremtést segítő támogatási formái is növelik a keresletet. Arra számítunk, hogy középtávon az új lakások és családi házak építése mellett a felújítások aránya ugorhat meg jelentősen, s ezt szeretnénk minőségi anyagokkal kiszolgálni. A hálózatbővítés mellett a saját márkás termékek (ST Line) arányát is szeretnénk növelni és új termékekkel szélesíteni a kínálatot."- mondta a vezérigazgató.



Nálunk bővíti hálózatát a Stavmat közép-európai építőanyag kereskedő
Az építőipari alapanyagok gyártásának legújabb trendjeiről is értesülhetsz a Portfolio konferenciáján. Megtudhatod, hogy meddig tart a fellendülés és hogyan fogják pótolni a hiányzó munkaerőt. Ne hagyd ki ezt az egyedi alkalmat!


A vállalat a magyar piacon a 2016-os 15 milliárd forint után tavaly már csaknem 25 milliárd forint bevételt ért el, 2019-re szeretné megközelíteni a 30 milliárd forintot. Tavaly fontos hír volt, hogy a csoporthoz tartozó INVEST cég részt vesz a Samsung óriási gödi akkumulátorgyárának építésében, illetve a BorsodChemnél is beruházást végez.

Nálunk bővíti hálózatát a Stavmat közép-európai építőanyag kereskedő
"Természetesen mi sem úsztuk meg, hogy ne igazítsuk a céget a gyorsan változó feltételekhez" - válaszolta arra a kérdésre, hogy milyen lépésekkel igyekeznek versenyképessé tenni a vállalatot, kezelni a feszítő munkaerőhiányt és fejleszteni az értékesítési csatornákat. Számottevően csökkentették a vezetők számát és korszerű vállalatirányítási szoftvert használnak. "Növeltük és változtattuk a marketing tevékenységünket, folyamatosan figyeljük a piacot és erre rugalmasan reagálunk. Optimalizáltuk a belső anyagmozgatást, elektromos targoncákkal dolgozunk és folytatjuk az egész cég digitalizációját." - tájékoztatott a vezető.

A béreket az utóbbi három évben folyamatosan emelték, 2019-ben pedig 13-15 százalékos lesz a növelés. A kialakított jövedelmi struktúrában az alapbér kb. 50-60 százalékot tesz ki, a fennmaradó 40-50 % különböző értékesítéssel összefüggő prémium rendszerből áll. Az értékesítés arányos jövedelmek 2018-ban 22,5 %-kal növekedtek.



Nálunk bővíti hálózatát a Stavmat közép-európai építőanyag kereskedő
Az építés mellett a hatékony üzemeltetés is kulcskérdés ma az ingatlanpiacon. Mindenki ott lesz, aki számít, kiváló üzletkötési lehetőségek lesznek. Már most foglald le a helyedet!


"A tulajdonos úgy döntött 2018-ban, hogy mivel túlteljesítettük a tervet, a túlteljesített profit kb. 30 százalékát kifizette a dolgozóknak. Több kereskedést felújítottunk, ezzel is hozzájárultunk a vevők jobb kiszolgálásához, közvetve a bevétel növekedéséhez, ami megint csak lecsapódik a jövedelmekben. Belső továbbképzést indítottunk, hogy a kereskedések a legkorszerűbb anyagok és technológiák ismeretében fogadhassák a vevőket" - érvelt a vállalat vezetője.

Az értékesítésből folyamatosan egyre nagyobb arányt képvisel a hét éve indított web shop. Itt az ismert márkák mellett a saját márkás termékeket is forgalmazzák. A növekvő bevétel mellett nagyon figyelik az erről az online felületről nyert információkat, adatokat, ezeket rendszeresen elemzik, és az eredményeket beépítik a további értékesítésbe.

Nálunk bővíti hálózatát a Stavmat közép-európai építőanyag kereskedő
"A magyar piac nagyon ár érzékeny, ezt lépten-nyomon tapasztaljuk. Ám mi azt szeretnénk, hogy a vevőink - mindegy, hogy kivitelező cég vagy magánszemély - ne mindig a legolcsóbbat, hanem a jobb minőséget nézzék. A jobb minőséget legtöbbször az új anyagok és eljárások hozzák, ezeket pedig meg kell ismertetni a vevőkkel. Ezért döntöttünk úgy, hogy sok pénzt fordítunk a különféle online és nyomtatott tájékoztatókra, hamarosan megjelentetjük például a Magyarországon egyedinek számító Építkezők Kézikönyve című kiadványt" - fejtette ki Iván Frantisek.

Az építőanyagok forgalmazása mellett az építéssel-felújítással kapcsolatos szolgáltatások terén is jobb pozíciókra törekedik a vállalat. "Szárazépítési, homlokzati szigetelési rendszerek, valamint lapostető szigetelések területén szeretnénk nagyobb piaci részesedést elérni, ezért ezeken a területeken kiemelkedő szakmai tudású embereket alkalmazunk" - mondta a cégvezető.

Nálunk bővíti hálózatát a Stavmat közép-európai építőanyag kereskedő
Folyamatosan keresik a társadalmi felelősségvállalási formákat, lehetőségeket: sportklubok és rendezvények mellett támogatják a Habitat for Humanity szervezetet, valamint az SOS Gyermekfalvakat. Ezen felül óvodák, iskolák és szakképzési központok számára is vannak kezdeményezéseik.
Holdblog

Szabó Dávid: Érik a kriptó iparág

Mintha a korábbiaknál jóval kisebb hype mellett lenne alakulóban a kriptománia újabb köre. Milyen gátak szakadtak át az elmúlt időszakban, hol tart a szabályozás, hogyan... The post Szabó Dá

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Két éve erre a pillanatra vár Oroszország, most úgy érhet célt, hogy a Nyugat csak nézi

Senior web fejlesztő

Senior web fejlesztő
Díjmentes előadás

Hogyan vágj bele a tőzsdei befektetésbe?

Mire kell figyelned? Melyek az első lépések? Mely tőzsdei termékeket célszerű mindenképpen ismerned?

Díjmentes előadás

Ami még az állampapírnál is jobb befektetés

Az állampapírok mellett számos más befektetési lehetőség érhető el a piacon azoknak, akik szélesebb portfóliót szeretnének építeni és hosszú távon növekedést elérni.

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Vállalati Energiamenedzsment 2024
2024. április 11.
Sustainable Tech 2024
2024. április 24.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
GEN Z Fest 2024
2024. május 9.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
irodaház bejárat