Előfizetői tartalom

Szerinted hol van a legtöbb okosváros a világon? - Térképen a válasz

Portfolio
A világ nagyvárosait gyakran a saját növekedésük teszik élhetetlenné. A túlterhelt úthálózat, a külvárosok terjeszkedése és a luxus melletti mélyszegénység egyaránt gyakori probléma, nem is beszélve a légszennyezettségről, aminek súlyos egészségkárosító hatása vitathatatlan. Noha a problémákra nincs egyetlen egységes válasz, a technológiai fejlődés mégis sokat segíthet, aminek megoldásait a smart city kifejezés fogja össze. A Roland Berger indexe megmondja, hol vannak ma a világ legokosabb városai.

Kell egy applikáció, amivel a lakosság is beleszólhat a város fejlődésébe? Vagy egy másik, amivel csökkenthető a forgalmi dugók nagysága? Esetleg egy a zöld megoldások és károsanyag-kibocsátás mérésére? Ma már mindegyikre vannak különböző smart city megoldások, a digitális szolgáltatások és megoldások terjedésének előnyeit pedig nemcsak a lakosság, hanem az üzleti...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés