Előfizetői tartalom

Teljes hátraarc: máris a válság ellen harcolnak a nagy jegybankok

Portfolio
Miközben tavaly év végén még javában zajlott a monetáris szigorítás az országok többségében, néhány hónap leforgása alatt hatalmasat változott a világ. A globális növekedési kilátások romlása, a feldolgozóipari konjunktúra lanyhulása, a kereskedelmi háború okozta félelem teljes hátraarcra késztette a világ nagy jegybankjait. Sokan már a recessziótól tartanak, amit a jegybankok igyekezhetnek elhárítani.

Fél év alatt megfordult a globális monetáris politikai széljárás. Miközben tavaly év végén és az idei év elején arról szóltak a hírek, hogy az emelkedő infláció és a gazdaságok túlfűtöttségének jelei miatt emeli a kamatszinteket a világ jegybankjainak többsége, addig mostanra a lazításé lett a főszerep. Utoljára a 2009-es világgazdasági válság kirobbanásakor...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés