Előfizetői tartalom

Figyelmeztet a világ legnagyobb nyugdíjalapja: nincs hova menekülni

Portfolio
Olyannyira együtt mozognak a világ tőkepiacai, hogy a vagyonkezelők minden befektetési fronton a pénz elvesztését kockáztatják - mondta Hiromichi Mizumo, a világ legnagyobb nyugdíjalapjának vezetője, miután az alap az elmúlt három hónapban részvény, kötvény és devizapozícióin is pénzt vesztett - számol be a hírről a Bloomberg.

Az 1500 milliárd dolláros vagyont kezelő japán nyugdíjalap az elmúlt három hónapban a részvény, kötvény és devizabefektetésein is csak pénzt vesztett - árulta el az alap vezetője. Elmondása szerint ilyen még soha ezelőtt nem fordult elő, ugyanis eddig abban állt a portfólió diverzifikáció alaptétele, hogy ha vesztenek is részvénybefektetésein, a kötvényeken cserébe...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés