Előfizetői tartalom

Felelőtlen pénzszórás akadályozza a banki aranykort Magyarországon

Soha nem látott, 560 milliárd forintos nyereséget ért el az első három negyedévben a magyar hitelintézeti szektor az MNB ma közzétett adatai szerint. A tőkearányos megtérülés azonban nem volt kiugró, 13,9% lett. A harmadik negyedév a céltartalék-képzések némi romlása ellenére jobban sikerült az előzőeknél, és 238 milliárd forintos nyereséget hozott. Jóval magasabb lehetne azonban a banki profit, ha a működési költségek nem emelkednének olyan makacsul.

Lakáshitelt vennél fel? Használd a Pénzcentrum kalkulátorát! A héten jelent meg az MNB Pénzügyi stabilitási jelentése, a lényegét itt foglaltuk össze: Kapcsolódó cikkünk 2019. 12. 04. Kiderült: a legjobban keresők cuppantak rá a babaváró hitelre Megjelentek a legfrissebb hitelezési statisztikák is, ezekről itt írtunk részletesen: Kapcsolódó cikkünk 2019. 12....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés