Előfizetői tartalom

Történelmi mélyponton a forint - Keringőre hívta a piac az MNB-t

A hét elején érdemben erősödött a forint (337-ről 334-ig kapaszkodott az euróval szemben), és eltávolodott történelmi mélypontjáról, miután az MNB váratlanul egyetlen ajánlatot sem fogadott el a devizaswap-tenderen. Rövid ideig úgy tűnt, hogy stabilizálódik a forint, azonban csütörtökön új történelmi mélypontra süllyedt. Mi történik?

Az MNB a világ egyik leginkább laza monetáris politikáját folytató jegybankja. A magyar infláció mindeközben veszélyesen magas szintre, az MNB toleranciasávjának tetejére kúszott fel. Így nem meglepő, hogy a világ egyik legalacsonyabb reálkamatával a forint a világ egyik leggyengébben teljesítő devizája. A 4%-os decemberi infláció – habár összhangban alakult a jegybank...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés