Előfizetői tartalom

Átmeneti felfüggesztés a Sinus-Fairnek

Portfolio
Az MNB a jogszerű működés helyreállításáig, de legföljebb hat hónapra felfüggesztette a SINUS-FAIR Corporate Zrt. befektetési szolgáltatásra, illetve befektetési elemzésre, pénzügyi elemzés kiegészítő szolgáltatásra vonatkozó engedélyét, s rendkívüli adatszolgáltatásra kötelezte azt. A társaság olyan értékpapírokat kínált lakossági ügyfeleknek, amelyeket csak szakmai befektetőknek lehetett volna értékesíteni, s hazai forgalmazásukra nem is volt engedély – közölte a felügyelet.

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) hivatalból indított – korlátozott terjedelmű és mélységű, nem teljes körű – átfogó vizsgálatot végzett a veszprémi SINUS-FAIR Corporate Zrt.-nél, a 2018. január 1-től a vizsgálat lezárásáig terjedő időszakot áttekintve. A felügyeleti vizsgálat megállapította, hogy a társaság tevékenységét nem az engedélyezési eljárásban tett nyilatkozataiban...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés