Előfizetői tartalom

A magyarok nagy többsége felvenné az EU-s helyreállítási hitelt a kormány helyében

Portfolio
Míg az EU-tagság és az euróbevezetés kérdésében nagy az eltérés a magyar kormánypárti és ellenzéki szavazók véleménye között, viszonylag egységesen támogatóan ítélik meg azt, hogy fel kell-e vennie a kormánynak az uniós helyreállítási hitelt, ami a minap eldöntött 750 milliárd eurós helyreállítási alap egyik forrása. A Publicus Intézet felmérése szerint a kormánypártiak 57%-a, az ellenzékiek 76%-a szerint kell a hitel. A felmérésben abban is megoszlottak a vélemények a két oldal között, hogy szükséges-e jogállamisági feltételekhez kötni a támogatásokat és a hitelprogramot.

A Népszava által közölt felmérés szerint a magyarok csaknem kétharmada (64 százaléka) még mindig az EU-tagság mellett szavazna, igaz a kormánypártiaknál ez az arány csak 44 százalék, 38 százalékuk pedig ellenzi a tagságot, míg az ellenzéki pártok 60-90 közötti arányban támogatják a tagságot. Az euró bevezetésének kérdésében is nagy a megosztottság a pártpreferenciák...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés