Előfizetői tartalom

Váratlan zuhanás a török lírában? Nézőpont kérdése!

A mai napon drámai zuhanás kezdődött a török líra árfolyamában, Erdogan újabb epikus hibája következtében.  Az elnök ugyanis váratlanul kirúgta a jegybank elnökét, amely finoman szólva is elbizonytalanította a devizapiacot abban a tekintetben, hogy a demokratikus értékektől és a realitástól egyaránt egyre inkább elszakadni látszó isztanbuli vezetés mennyire képes kézben tartani a folyamatokat.

A török fizetőeszköz az euróval szemben több mint 10%-ot veszített értékéből az elmúlt órákban. Mivel Törökország legfontosabb kereskedelmi partnere az Európai Unió, amelynek legtöbb tagja vagy része az eurozónának, vagy devizája szorosan együtt mozog az euróval, ezért kulcsfontosságú számukra, hogy mi történik ezen a piacon. A török import több mint 30%-a, exportjának...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés