4p
A győri torna sem lehetett kivétel a veszélyhelyzet alól. Ahogy a kosár- és röplabdameccsek, valamint a soros dzsúdótornák sem.
Audi Aréna Győr

Zárt kapus lesz a női kézilabdázók győri olimpiai kvalifikációs tornája jövő péntektől vasárnapig. A Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) a szerdai közleményében kiemeli, hogy az eredeti időpontban tartják meg a négycsapatos viadalt.

Kocsis Máté, a szervezet elnöke elmondta, szerdán tárgyaltak a Nemzetközi Kézilabda Szövetség elnökével, Hasszan Musztafával a győri selejtezőről, tekintettel arra, hogy a koronavírus járvány miatt a magyar kormány az egész országra kiterjedő veszélyhelyzetet hirdetett.

"Bár a magyar női válogatott és a szurkolók miatt is nagyon szerettük volna, hogy az eredeti terveknek megfelelően, ötezer néző előtt kerüljön sor a kvalifikációs tornára, büszkék voltunk rá, hogy elnyertük a rendezést, de ez most nem valósulhat meg, mert az emberi életnél, az egészségnél és a biztonságnál, nincs fontosabb. A selejtező zárt kapus lesz, de az IHF-fel egyetértésben az eredeti helyszínen és időpontban" - fogalmazott Kocsis Máté.

Hozzátette, kérnek minden szurkolót, hogy értse meg a döntést, és a televízión keresztül kísérje figyelemmel a tornát, szorítson a magyar sikerért. A tornáról az első két helyezett szerez kvótát a tokiói nyári olimpiára.

És zárt kapus lesz még/elmarad:

  • Az öttusa-szövetség tájékoztatása szerint a péntekre és szombatra kiírt országos bajnokságot és a jövő heti MK-fordulókat nem rendezik meg.
  • A judoinfo szakportál közlése alapján a cselgáncs szövetség április végéig tervezett eseményei közül egyre sem kerül sor.
  • A Magyar Diáksport Szövetség április 15-ig felfüggesztette a diákolimpia rendszerébe tartozó valamennyi verseny megrendezését.
  • A Magyar Íjász Szövetség arról tájékoztatta az MTI-t, hogy elmarad a teremíjász országos bajnokság, amelyre jövő hétvégén került volna sor Csömörön.
  • A Telekom Veszprém kézilabdacsapata a honlapján tudatta, hogy a Vojvodina elleni szombati SEHA-liga nyegyeddöntős mérkőzése, valamint a Wisla Plockkal szembeni Bajnokok Ligája-párharcának visszavágója, melyet a negyeddöntőbe jutásért március 28-án játszanak, zárt kapus lesz.
  • A Magyar Röplabda Szövetség úgy határozott, hogy az összes általa szervezett felnőtt és utánpótlás mérkőzést le fogják bonyolítani a következő időszakban, de mindegyiket nézők nélkül, zárt kapuk mögött kell lejátszani.
  • A Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége bejelentette: csütörtöktől csak zárt kapuk mögött kerülhet sor bajnoki mérkőzésekre. A szerdai (mai) találkozók esetében a szervezők dönthetnek arról, beengedik-e a közönséget.

Frissítés 21:25:

  • Véget érnek a jégkorong Erste Liga küzdelmei, amelyek az elődöntőknél tartottak. A sorozat honlapjának beszámolója szerint a párharcok állását és a szezon eredményeit szem előtt tartva a konzultációk nyomán teljes egyetértésben az a döntés született, hogy az Erste Liga bajnokának megosztva az FTC-Telekomot és a Sport Club Csíkszeredát tekintik, bronzérmeseinek pedig a Gyergyói HK-t és az UTE-t. Emellett az idei szezon magyar bajnoka az FTC-Telekom, ezüstérmese az UTE. A bronzérmes a középszakasz eredményei alapján a Dunaújvárosi Acélbikák. Az Erste Liga immár a hatodik élvonalbeli bajnokság Európában, amely a járvány miatt kényszerűségből félbeszakad.
  • A Magyar Vízilabda Szövetség bejelentése szerint valamennyi hazai, felnőtt és utánpótlás, országos és regionális bajnoki mérkőzést zárt kapuk mögött kell megrendezni a sportágban. Emellett az adott összecsapást megelőző bemelegítés előtt a pályaválasztó félnek kötelessége a részéről biztosított egészségügyi szakember közreműködésével valamennyi sportoló és közreműködő testhőmérsékletének mérése. Ennek kötelező dokumentálása az ellenőri jelentésben kell, hogy megtörténjen, amit az ellenőrnek, az edzőknek és az egészségügyi szakembernek el kell látnia aláírásával. Pozitív eredmény esetén a mérkőzés nem tartható meg.
  • Mirkóczki Ádám, Eger polgármestere rendkívüli sajtótájékoztatón jelentette be, hogy többek között a március végére kiírt Eger-rali, az országos bajnokság szezonnyitó futama elmarad.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Makro / Külgazdaság Lenyűgöző videó került elő Varga Judit, Rogán Antal és Gulyás Gergely közös múltjából
Privátbankár.hu | 2024. március 28. 12:48
Magyar Péter vádjainak fényében a szereplők minden egyes arcrándulása egészen új értelmezést nyer.
Makro / Külgazdaság Valamit már mondott az ügyészségnek Varga Judit - kihallgatták a hangfelvétel ügyében
Privátbankár.hu | 2024. március 28. 10:56
Elárulta az ügyészség, hogy berendelték a volt igazságügyminisztert a Magyar Péter vádjai kapcsán indult eljárás során.
Makro / Külgazdaság Hszi Csin-ping nem hagyja magát
Privátbankár.hu | 2024. március 28. 09:06
És a kínai fejlődést sem engedi megállítani. Erről is beszélt a kínai vezető a holland miniszterelnökkel történt találkozója után.
Makro / Külgazdaság Végre egy jó hírt is kapott Orbán Viktor, itt vannak a friss adatok
Privátbankár.hu | 2024. március 28. 08:30
A bruttó átlagbér már 600 ezer forint felett jár, 14,6 százalékos növekedéssel.
Makro / Külgazdaság Kitalálja, milyen nevek nem hangzottak el Varga Judit közel kétórás interjújában?
Privátbankár.hu | 2024. március 28. 07:16
Sokat beszélt, de a lényegről kevesett mondott a volt miniszter.
Makro / Külgazdaság Orbán Viktor váratlanul felhívta Szijjártó Pétert, miközben interjút készítettünk a külügyminiszterrel
Csabai Károly - Wéber Balázs | 2024. március 27. 16:22
Nagyinterjút adott a Privátbankárnak a külgazdasági és külügyminiszter.
Makro / Külgazdaság Ilyet is ritkán látni a benzinkutakon!
Privátbankár.hu | 2024. március 27. 15:50
Az egyik drágul, a másik olcsóbb lesz.
Makro / Külgazdaság Hasít a svéd H&M ruházati cégóriás
Privátbankár.hu | 2024. március 27. 15:20
Megugrott a svéd Hennes & Mauritz AB (H&M), a világ második legnagyobb divatáru-kiskereskedelmi láncának profitja a február végével záródott negyedévben.
Makro / Külgazdaság Ez történne, ha nálunk is euró lenne
Privátbankár.hu | 2024. március 27. 13:27
Márciusban javult, három havi csúcsot ért el a gazdasági hangulatindex mind az EU-ban, mind az euróövezetben, a foglalkoztatási kilátások mutatószáma pedig magas szinten stabilan tartotta magát az Európai Bizottság Gazdasági és Pénzügyi Főigazgatósága (DG ECFIN) szerdai jelentése szerint.
Makro / Külgazdaság Bécs? Budapest? Vagy Bukarest? Érdekes rangsor készült
Privátbankár.hu | 2024. március 27. 11:12
A világ nagyvárosai éles versenyt vívnak azért, hogy magukhoz vonzzák a kezdő vállalkozásokat, amelyek nagyra nőve országaik gazdaságának jelentős szereplői és nem mellesleg adóalanyai lehetnek.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG