Tavaly hosszabb volt a maraton, idén meg rövidebb

2017.10.20. 22:59 Módosítva: 2017.10.20. 23:10

Valószínűleg nincs rosszabb érzés annál, mikor valamiről azt hisszük, sikerült megcsinálnunk, majd kis idő múlva kiderül, hogy valójában nem ez a helyzet. Ezt most a saját bőrükön tapasztalhatták azok, akik múlt vasárnap elmentek maratont futni a PNC Milwaukee Marathonra, szerdán ugyanis kiderült, a szervezők elszámolták a kijelölt útvonal hosszát, így az itt elért eredmények nem érvényesek – írja az USA Today.

A versenyzők közül többen is olyan jó időt futottak, amivel már az amatőr futók Szent Gráljaként számon tartott Boston Marathonra is kvalifikálták volna magukat, de mint kiderült, a maraton valójában nem volt maraton, ugyanis valahogy 42 kilométer helyett csak 40,7 kilométeresre sikerült a táv. A bostoni verseny szóvivője emiatt csütörtökön már jelezte, hogy az itteni időket nem fogják tudni elfogadni.

A legtöbben persze nem ezért futottak, hanem azért, hogy kihívás elé állítsák magukat, de ennek ellenére nyilván nem nagyon örültek a dolognak a versenyzők. Sokan csalódottak voltak, mikor megtudták a hírt, de olyan is volt, aki így is ugyanolyan büszke az érmére. Egy nő egyszerűen csak annyit mondott:

Most mit vagyunk úgy oda, Puerto Ricóban például nincs áram.

Az egészben egyébként az a legfurcsább, hogy ugyanezen a versenyen tavaly is elszámolták a távot, akkor viszont nem kevesebbet, hanem többet futottak a versenyzők. Idén az új tulajdonos direkt többször is lemérette a kijelölt útvonalat, hogy biztosan jó legyen, de a végleges térképet félreértelmezte valaki, így megint pofára esés lett a dologból.