Új csúcs az egyetemi sztahanovizmusban: egy félév alatt majdnem egy diplományi kredit

2021. január 23. – 18:53

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Molnár Zoltán a Debreceni Egyetem hallgatója programtervező informatikus szakon. És mérnökinformatikus szakon. És még vezetés és szervezés szakon is.

Egyetemi tanulmányai miatt Zoltán nem először kerül be a hírekbe. Nem önmagában azért, mert az nagy dolog, hogy valaki egyidejűleg három szakra jár – bár az se semmi –, hanem azért, ahogyan ezeket teljesíti. Még a preTelex időkben, az előző szerkesztőségünkben írtunk róla, amikor, szintén debreceni egyetemi képzésben, de két szakon, 87 kreditpontot szerzett egyetlen félév alatt.

Aztán, múlandó dicsőség, percéletű rekordok: tavaly februárban jött Bernadett, aki két kreditponttal megelőzte őt (szintén két szakon szerezve a 89 kreditet).

De Molnár Zoltán most visszatért, mint egyszeri jedi az Endor bolygó légterében, és olyan rekordot dobott, aminek a megdöntése ép ésszel elképzelhetetlen. A három szakon ugyanis nem kevesebb, mint 115 kreditponttal zárta a mögöttünk hagyott félévet.

A rekordot igazoló Neptun-screenshotok
A rekordot igazoló Neptun-screenshotok

Ennek súlyát érzékelteti, hogy egy négy féléves mesterképzés elvégzéséhez 120 kreditpontot kell szerezni – vagyis Zoltánnak, ha három helyről is, de majdnem egy félév alatt összejött egy diplományi kreditpont. Persze lehet azt mondani, hogy ebben a félévben (sőt, már az előző második felében is) az embereknek könnyebb dolguk volt az otthon tanulás miatt, de ilyen teljesítményt elérni home office-ban sem mindennapi. Gratulálunk neki az idén 115 éve született bányászceleb, Alekszej Grigorjevics Sztahanov nevében is!

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!