2017. május 5., péntek

Saját Ház Projekt: alakul a terasz




Nagyon jó kedvre derültem, mert tegnap sikerült megvennem a teraszunk leendő asztalát. Tegnap megosztottam már Veletek a facebookon, hogy alakul a kültéri szín is: fehér falak, fehér ablakkeret, fekete zsalugáter, fekete terasz ajtó, világos meleg-szürke fa felületek (terasz oszlopok, fa részek az eresz alatt, stb…). Kicsit monokróm lesz az összhatás, de az a célom. Eddig nagyon sok vibráló szín használtam otthon, és most ebben a vidéki country feelingben egy kicsit mindenben letisztulni vágyom, így a színhasználatban is. 

Fedett teraszunk van, így nyugodtan választhatok belétri asztalt. Az alábbi, kinyitható verziót (140x100-ról 190x100-ra) azért preferálom, mert nem kell minden nap óriási asztalt kerülgetnünk, viszont a baráti bulizások alkalmával meg jó sokan elférünk majd körülötte. Szeretem a színét is. Úgy tervezem, hogy az asztallapot meghagyom ilyen kopott feketére, a lábát, meg a "testét" le fogom festeni egy tört fehér színre. Fekete székekekt választok hozzá.
Már ki is néztem az Ikeában a Holmsel fotelt (itt): 

Szeretném, hogy pihe-puha kellemes ülés legyen benne, így a helyszínen majd kipróbálom, hogy belefér-e az - egyébként a szék árát gyakorlatilag megduplázó, viszont klassz - Djupvik párna (itt). Nem hozzá való, de hátha bele tudom gyömöszkölni…. :) Persze lehet, hogy élőben sz.rul is nézne ki ezzel a magas párnával. Akkor keresek majd másik megfelelőt. 

Szeretnék kültéri szőnyeget is. Az olyan barátságossá, szoba-szerűre varázsolja a teret…. Kinéztem a Hoddét (itt), ami tök jó olcsó (17.990 Ft), és szép is. 
Aztán két oszlop közé érkezik egy hintaágy is… Ott fogom meginni a reggeli kávémat. :) Ezt a JYSK-ben néztem ki (itt), nagyon tetszik, és jó olcsó is (most akciós 5000 Ft). 


A Nagy Gatsby függönyös jelente óta (de talán már régebben is) tudom, hogy olyan teraszt szeretnék, amin függönyök lógnak, és fújja a szél (majd messze tesszük a grilltől….:)). Emlékeztek erre? Igaz, nem terasz, de valahogy én arra asszociáltam. 
Hát lesz is függönyöm. A fedett terasz pont úgy adja ki, hogy 2 oszlop közé szépen el tudok helyezni egy ikeás drótkarnist, és azon fog futni a lenvászon függönyöm. Még nem tudom, hogy fehéret választok-e, vagy a koszt kicsit jobban bíró beiget. És lehet, hogy eggyel vastagabb anyagot választok, hogy azért ennél kevésbé lengjen… :)

És mindemellé szeretnék a terasz részre és a terasz tövébe is több növényt szép kaspókban. Ebben a dologban nagyon számítok Danira, aki remek kertész, és imádja csinálni. Én inkább csak kiírtani szoktam a növényeket… :) Szóval a kaspókat vegyesen képzelem: rattan, cserép, beton, mázazott és sima. Valahogy így:
Ilyesmi teraszunk lesz. Élőben szerintem nagyon klassz lesz, de majd jövök előtte-utána képekkel! :)
SHARE:

5 megjegyzés

  1. a hintaágy az más, ez függőágy :)
    nem árt tudni, hogy a 80 cm szélesség, az még csak sál.
    a normál függőágy 140 cm-től indul.
    dekorációnak nagyszerű ez is, pihenni viszont majd vegyél igazit!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Valaki pont most írta a fb-on, hogy ez az egyik kedvenc darabja! 5000-ért megér egy próbát! :)

      Törlés
  2. Szia Petra!

    Másfél éve van egy Hoddénk, kicsi teraszon, ami egyben a bejárat is. Imádom, tök jó. De azért arra számíts, hogy péel a széttaposott kutyakaja-kocka, na, az totál víztűrő, még a szőnyegnél is jobban. Ergo nem jön ki belőle, hacsak vmi özönvíz esőben ki nem lógatod valahová. :-D

    Evehid

    VálaszTörlés
  3. Függönynek érdemes megnézni a különböző vastagságú (sűrűségű?) molinókat. Natúr színűek, de én kihipóztam, így szép fehér függönyeink voltak. Elég olcsók, de meg kell varrni. https://www.textilpont.hu/molino-nyersvaszon

    VálaszTörlés

Köszönöm, hogy írsz!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
© Térkultúra by Petra Nikoletti. All rights reserved.