Most már jöhetnek az olcsóbb Teslák

2018.10.19. 10:17

A Tesla a gyártási nehézségek és az anyagi problémák miatt a Model 3 gyártását a legdrágább változatokkal kezdte. Ezen van a legnagyobb haszon, hisz a gyártási költség a különböző változatok esetében alig tér el, de úgy tűnik, a csúcsváltozatok megrendeléseinek a végére értek.

Így most Elon Musk bejelentette, hogy kezdődhet a közepes felszereltségű, 45 ezer dolláros (12,7 millió forintos) változat előállítása, amely egy töltéssel 260 mérföldet, azaz 418 km-t tehet meg. Ez már csak hátsókerék-hajtású kivitel, amelyet egyetlen motor hajt, de így is elég jól megy: 5,6 másodperc alatt ugrik 96 km/h-ra, a végsebessége pedig 201 km/h.

Még ez sem a 35 ezer dolláros (átszámítva 9,9 millió forintos) alapkivitel, de sokkal olcsóbb, mint az eddig gyártott változatok: a kétmotoros, nagy akkus kivitel 54 ezer dollárba (15,2 millió forintba), a még nagyobb teljesítményű Performance kivitel pedig 64 ezer dollárba (18 millió forintba) kerül. Természetesen ezeket is tovább gyártják, de a továbbiakban várhatóan az egymotoros Model 3-asok teszik majd ki a termelés zömét.