Belföld

NATO-csatlakozás: A svéd kormányfő nem kapott magyarázatot Orbántól a késlekedésre

Fischer Zoltán / MTI / Miniszterelnöki Sajtóiroda
Fischer Zoltán / MTI / Miniszterelnöki Sajtóiroda

A Dagens Nyheter című svéd napilap szerint Ulf Kristersson svéd miniszterelnök azt közölte az Orbán Viktorral lezajlott brüsszeli találkozó után, hogy gyakorlatilag semmilyen érdemi választ nem kapott arra, Magyarország miért választotta külön a svéd és a finn NATO-csatlakozás elfogadását, Orbán csupán azt hangoztatta, hogy nincs szándékában késleltetni egyetlen állam felvételét sem – szemlézte a hvg.hu a svéd lapot. Így Kristersson arra jutott, hogy alapvetően Törökországtól függ Stockholm csatlakozása a NATO-hoz.

Ám a finnek a tagság küszöbén állnak, miután Recep Tayip Erdogan török elnök bejelentette, hogy Finnország ügyében még a májusi török választás előtt meglesz a szavazás, majd utána hasonlóképpen nyilatkozott Orbán is. A svéd ügyet viszont mindkét kormány elnapolta. Ezért gondolja a svéd politikus azt, hogy magyar kollégája az ő ügyükben is Ankarát követi.

Egy másik Orbán, Orbán Balázs, a kormányfő politikai igazgatója viszont most a Twitteren kifejtette, hogy mi is a bajuk a svédekkel.

Kapcsolódó
Orbán Balázs leírta, mi a bajuk a svédekkel
Jó reggelt, Svédország! - üzente a miniszterelnök politikai igazgatója

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik