Elfogyott a postások türelme, azonnali bérmegállapodást sürgetnek

gazdaság
2023 március 23., 16:27

Érdemi tárgyalást és elfogadható béremelési ajánlatot sürgető petíciót adott a Magyar Posta vezérigazgatójának a Postás Szakszervezet és a Magyar Postások
Érdekvédelmi Szövetsége csütörtökön. A két érdekvédelmi szervezet az átadott dokumentumban azt írja, hogy

elfogyott a türelmük, azonnali bérmegállapodást sürgetnek, és azt sem tartják elfogadhatónak, hogy a munkavállalók fele garantált bérminimumot kap, miközben sokan vannak közöttük olyanok is, akik akár több évtizedes munkatapasztalattal rendelkeznek.

A két szakszervezet visszautasította a Magyar Posta eddigi béremelési javaslatát, mert csak "olyan béremelést tartanak elfogadhatónak, amivel legalább nem csökken a postai dolgozók fizetésének a reálértéke." A Postás Szakszervezet és a
Magyar Postások Érdekvédelmi Szövetsége az elhúzódó egyeztetés miatt azt kérte, hogy a postai dolgozók kapjanak egy egyszeri összeget, amivel megélhetési gondjaik átmenetileg enyhíthetők.

„Megértjük, hogy a cégvezetésnek is ebben a gazdasági helyzetben kell erőforrásokat találnia a béremelésre, de elég idő eltelt már ahhoz, hogy ezt megtegye! Úgy érzékeljük a tagságunkon, hogy nem tudnak tovább várni a kollégák, amit meg is értünk.”

- mondta Tóth Zsuzsanna, a Postás Szakszervezet elnöke.

Arról, hogy mi zajlik a Magyar Postánál, itt írtunk bővebben:

2023 január 20., 05:14
Elegük lett a postásoknak a tukmálásból

A Magyar Posta még mindig az ország legnagyobb foglalkoztatója, az álommunkahelyek képzeletbeli listáján viszont hátul kullognak. Zsúfoltságra, munkaerőhiányra, fizetésre panaszkodnak az ott dolgozók, de mindenekelőtt az úgynevezett értékesítés veri ki a biztosítékot.

link Forrás