Címkék: CFG | Kangaroo

2023. március 11. szombat, 15:17

 

Nem ez az első alkalom, hogy világhírű tervezők, autóépítők, vagy akár versenycsapatok gépei jelennek meg hazánk legnagyobb éves autómustráján, az Automobil és Tuning Show-n. A 2023-as felvonásra pedig egy igazán különleges koncepció is érkezik!

 

 

 Az AMTS idén március 17-19. között tér vissza a teljesen felújított Hungexpo falai közé. A több mint 100.000 négyzetmétert elfoglaló autómustrára - a tuning autóktól kezdve a veteránokon és hot-rodokon át az autóimportőrökig - az autós szcéna minden szegmense nagy erőkkel készül, a kiállítást pedig látványos drift verseny, off-road show és rengeteg program kíséri.

A több mint 1.000 egyedi járművet felvonultató show felhozatalának egyik ékköve vitathatatlanul egy különleges koncepció, a Kangaroo Hyper SUV lesz. A minden elemében egyedi jármű a világhírű olasz tervező, Giorgetto Giugiaro, valamint fia, Fabrizio Giugiaro zsenialitásának gyümölcse.

 

 

 

Az alkotók célja a hedonista elektromos autózás jövőjének megvalósítása volt egyetlen járműben, ami minden területen megállja a helyét, legyen szó aszfaltról, homokról, hóról, vagy akár versenypályáról. Tökéletesen kiszolgálja az egyre igényesebb ügyfelek kívánságait, miközben teljesen kihasználja a ma ismert technológiák teljes skáláját.

Az utópisztikus tanulmány teljesen egyedi alvázra épült, a ménest pedig két, egyenként 200 kW-os, összesen 680 Nm nyomatékot produkáló elektromotor biztosítja, természetesen mind a négy kereket hajtva. A 90 KWh-s akkumulátorpakknak köszönhetőn, egy töltéssel akár több mint 450 km-t is megtesz az autó és nem marad szégyenben akkor sem, ha gyorsulnia kell: a 100 km/órás sprintet mindössze 3.3 másodperc alatt teljesíti!

A futómű sem hétköznapi: mivel úgy tervezték, hogy bármilyen úton jól teljesítsen, az autó magassága rendkívül széles skálán, 1290 és 1410 mm között állítható. Verseny üzemmódban 14 cm a hasmagasság, közúton 19 cm, off-road beállítás mellett pedig 26 cm (!), ha pedig ez nem lenne elég, akkor a kerékdőlés is gombnyomásra változtatható, hogy mindig a legtökéletesebb vezetési élményt nyújtsa.

A lehengerlő formatervet felfelé és oldalra nyíló sirályszárnyas ajtók, karbon szélesítések, valamint jókora hátsó traktus teszi még sportautósabbá. A sárvédőket úgy alakították ki, hogy a 23”-os felnik tökéletesen elférjenek alattuk, továbbá egy karbon betét is végighúzódik az autó oldalán. A hátsó rész, az elülsőhöz hasonlóan, süllyesztett lámpákat kapott, az ékszerként csillogó LED kristályok pedig egyszerre funkcionálnak irányjelzőként és tolatólámpaként. Az autó - SUV létére - mindössze kétszemélyes, az ülések mögött - ott, ahová első ránézésre minimum egy V10-es aggregátot képzelne az ember - egy ízlésesen rögzített pótkereket, valamint egy poroltó készüléket találunk.

 

 

 

A koncepcióhoz képest döbbenetesen szépen kidolgozott, futurisztikus utastér a taktikai ruházatot idéző szél- és vízálló bevonatok, valamint a hagyományos karbon-bőr borítások kombinációja. A műszerek mindegyike 100%-ban digitális, a sofőr összesen három különböző kijelzőn tarthatja a kapcsolatot a járművel.

A CFG Kangaroo koncepció az AMTS ideje alatt a legszélesebb hazai alufelni kínálattal rendelkező Hungarogumi standján található majd meg, március 17-19 között a Hungexpón, több mint ezer további autócsoda társaságában.

 

 

 


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER