NewsletterHírlevélEventsEsemények
Loader

Find Us

FlipboardLinkedin
Apple storeGoogle Play store
HIRDETÉS

27 millió embernek nincs internete Indiában egy szikh szeparatista üldözése miatt

2020 januárjában Kasmírban kapcsolták le az internetet a hatóságok, ez az eljárás nem ritka Indiában
2020 januárjában Kasmírban kapcsolták le az internetet a hatóságok, ez az eljárás nem ritka Indiában Szerzői jogok Dar Yasin/Copyright 2020 The AP. All rights reserved.
Írta: Noemi MravCNN
A cikk megosztásaKommentek
A cikk megosztásaClose Button

Egész Pandzsáb népességét levágták az internetről, hogy megtalálják a szökésben lévő férfit.

HIRDETÉS

Harmadik napja nincs internetszolgáltatás India Pundzsáb tartományában, miután a hatóságok egy kőrözés alatt álló férfi miatt lekapcsolták az internetet az egész régióban. A lépés 27 millió embert érint.

Az internetet eredetileg csak 24 órára kapcsolták le,de ezt azóta már háromszor hosszabbították - írta meg a CNN. A rendőrség szerint a lépésre azért volt szükség, hogy kézre tudják keríteni a szikh függetlenségi mozgalom egyik legismertebb, szökésben lévő alakját, Amritpal Singh-et, és "megakadályozzanak minden erőszakot vagy a béke és közösségi rend megdöntésére irányuló törekvést" és hogy "gátat szabjanak a hamis hírek terjedésének".

Singh a szeparatista Khalisztan mozgalom népszerű vezetője, melynek célja, hogy önálló államot hozzanak létre a szikh vallás követőinek. Az elmúlt napokban több felvétel is készült arról, ahogy többszáz szikh szeparatista kardokkal és botokkal felfegyverkezve járja végig Pundzsáb utcáit. A rendőrség legkevesebb 112 embert tartóztatott le, de Singh-et még mindig nem sikerült kézre keríteni.

Bár az országban nem szokatlan az internet teljes blokkolása a hatóságok által, de a mostani, háromnapos "szünet" az elmúlt évek egyik leghosszabb ideig tartó kimaradása. Az országban több mint 800 millió internet-használót tartanak számon - ez Kína után a második legnagyobb internetfogyasztó társadalom.

A hónap elején az Access Now nevű new york-i tanácsadó cég arról számolt be, hogy 2022-ben Indiában összesen 84 alkalommal kapcsolták le az országban az internetet - ezzel sorozatban ötödszörre került a legtöbbször ezzel az eszközzel élő országok listájának tetejére.

A cikk megosztásaKommentek

kapcsolódó cikkek

Egyetlen kocka sem kerülhet közönség elé a BBC egyik dokumentumfilmjéből Indiában

A javuló EU-India kapcsolatokba is belerondított az orosz-ukrán háború

Drámaian nőtt az online zaklatások aránya a fiatalok körében