NewsletterHírlevélEventsEsemények
Loader

Find Us

FlipboardLinkedin
Apple storeGoogle Play store
HIRDETÉS

Zárt ajtók mögött tágyalnak Kína ukrajnai béketervéről

Mihail Misusztyin orosz miniszterelnökkel találkozott Hszi Csin-ping kínai elnök Moszkvában
Mihail Misusztyin orosz miniszterelnökkel találkozott Hszi Csin-ping kínai elnök Moszkvában Szerzői jogok Dmitry Astakhov/Sputnik
Írta: Euronews
A cikk megosztásaKommentek
A cikk megosztásaClose Button
Másolja a cikk videójának embed-kódjátCopy to clipboardCopied

A kínai elnök kedden ismét találkozott Vlagyimir Putyin orosz elnökkel, a Kreml szerint a két elnök folytatta a hétfőn megkezdett eszmecserét.

HIRDETÉS

Hivatalos látogatásának második napján Mihail Misusztyin orosz miniszterelnökkel találkozott Hszi Csin-ping kínai elnök. A két fél “ stratégiai partnernek” és “szomszédos nagyhatalomnak” nevezte a két országot. Hszi Csin-ping azt is kijelentette, hogy Kína "prioritásként kezeli" az Oroszországgal való kapcsolatokat.

A két ország úgy jellemezte Hszi háromnapos útját, mint lehetőséget a "határok nélküli barátságuk" elmélyítésére. A kínai elnök kedden délután ismét találkozott Vlagyimir Putyin orosz elnökkel. A Kreml közlése szerint a két elnök folytatta a hétfőn megkezdett eszmecserét, többek között Kína ukrajnai béketervéről.

A csúcstalálkozóra akkor került sor, amikor Kína semleges félként igyekszik feltüntetni magát az ukrajnai konfliktusban, de Washington figyelmeztetett, hogy a világot Peking ezzel a lépésével nem tudja félrevezetni. Moszkva és Peking egyaránt azzal vádolja Washingtont, hogy megpróbálja elszigetelni őket és hátráltatni a fejlődésüket.

A cikk megosztásaKommentek

kapcsolódó cikkek

Elesett katonák emléke előtt tisztelgett az ukrán elnök

Titokban tárgyal a Kreml a Moszkvában bebörtönzött amerikai újságírót érintő fogolycseréről

Putyin: Nem támadunk meg egyetlen NATO-tagállamot sem