NewsletterHírlevélEventsEsemények
Loader

Find Us

FlipboardLinkedin
Apple storeGoogle Play store
HIRDETÉS

Emmanuel Macron szerdán elő interjút ad a francia nyugdíjreformról

Tüntetések a tervezett nyugdíjreform ellen Franciaországban
Tüntetések a tervezett nyugdíjreform ellen Franciaországban Szerzői jogok Daniel Cole/Copyright 2023 The AP. All rights reserved.
Írta: Euronews / KA
A cikk megosztásaKommentek
A cikk megosztásaClose Button
Másolja a cikk videójának embed-kódjátCopy to clipboardCopied

Macron elnök megerősítette, hogy nem oszlatja fel a nemzetgyűlést, nem alakítja át a kormányt, és nem bocsátja népszavazásra a nyugdíjreformot.

HIRDETÉS

Folytatódnak a nyugdíjreform elleni tiltakozások Franciaországban.

Munkások százai torlaszolták el a gázraktárak bejáratait a Marseilleshez közeli Fos-Sur-Mer-ben. A tüntetők továbbra sem akarják elfogadni, hogy a nyugdíjkorhatár 62 évről 64-re emelkedjen. A Saint-Avold-i autópályán a demonstrálók megnyitották az egyik sávot, hogy az autósok fizetés nélkül hajthassanak át.

Párizsban az utcák tele vannak szeméttel. Sok esetben elégetett hulladékkal a szemétszállítók sztrájkja miatt. Az ágazat dolgozói a nyugdíjreform elleni tiltakozásul nem veszik fel a munkát. A rendőrség hétfőn este további 234 embert tartóztatott le Párizsban a tüntetők és a biztonsági erők közötti összecsapások során, amikor a demonstrálók szemeteseket, kerékpárokat és más tárgyakat égetett.

Macron elnök kedden reggel megerősítette, hogy nem szándékozik feloszlatni a nemzetgyűlést, nem fogja átalakítani a kormányt, és nem bocsátja népszavazásra a rendszer fennmaradásához szükséges reformot. A közvélemény-kutatások szerint 10 francia közül csaknem 7 ellenzi a változtatásokat. Csütörtökre újabb országos sztrájknapot hírdettek a szakszervezetek.

Emmanuel Macron hivatala bejelentette, hogy az elnök szerdán megtöri hallgatását, és délután egy órakor élő televíziós interjút ad a francia televíziónak.

A cikk megosztásaKommentek

kapcsolódó cikkek

Újraindult a szemétszállítás Párizsban

Egész Franciaországra átterjedtek és egyre durvulnak a tüntetések

Megszavazta a francia nemzetgyűlés a hajviselet alapján történő megkülönböztetést tiltó tervezetet