NewsletterHírlevélEventsEsemények
Loader

Find Us

FlipboardLinkedin
Apple storeGoogle Play store
HIRDETÉS

Kitartanak a nyugdíjreform ellen tiltakozók Franciaországban

Kitartanak a nyugdíjreform ellen tiltakozók Franciaországban
Kitartanak a nyugdíjreform ellen tiltakozók Franciaországban Szerzői jogok Euronews
Írta: Euronews/Anelise Borges
A cikk megosztásaKommentek
A cikk megosztásaClose Button
Másolja a cikk videójának embed-kódjátCopy to clipboardCopied

A kormány arra számított, hogy a reform elfogadása után a tiltakozások elcsitulnak., de nem ez történt helyszíni tudósítónk jelentése szerint.

HIRDETÉS

Kilencedszer tiltakoztak országos szinten a francia munkavállalók a nyugdíjreform bevezetése ellen csütörtökön és pénteken. Több mint 400 tüntetőt őrizetbe vettek. Sokuk hozzátartozója feljelentést tett az intézkedés miatt, mert indokolatlannak tartják.

Párizs XVII. kerületének rendőrőrse előtt az őrizetbe vettek kiengedését követelték demonstrálók, a "Szabadságot elvtársainknak!" szlogen gyakran hangzott fel.

Egy 18 éves diák édesapja magyarázta, hogy fiát azzal vádolják, hogy bűncselekmény elkövetése céljából csoportosult, pedig csak békésen tüntetett.

Az Euronews tudósítója, Anelise Borges is úgy értesült, hogy több mint 400 embert vettek őrizetbe csütörtökön Franciaország-szerte. Több tüntetés erőszakossá vált, és sokan továbbra is őrizetben vannak. A XVII. kerületi rendőrséghez sokan azért jöttek péntek hajnalban, hogy követeljék szeretteik szabadon bocsátását. Azt kiabálják, hogy nagyon aggasztó, hogy a francia kormány a rendőrséget a saját népe ellen használja. Az elkövetkező napokra további megmozdulásokat ígértek a tiltakozók. A feszültség érezhetően magas. A tisztviselők többször nyilatkozták, hogy csalódtak az események miatt. A kormány arra számított, hogy a reform elfogadása után a tiltakozások elcsitulnak. De nem ez történt. Több mint 3 millió ember vonult ki Franciaország utcáira. A szakszervezetek addig folytatják a tiltakozást, amíg a kormány el nem törli a reformot, és keddre újabb nagyszabású akciónapot hirdettek. Arra is számítani lehet, hogy a következő napokban még több megmozdulás lesz, így tovább növekedhet a feszültség és a letartóztatások száma.

A cikk megosztásaKommentek

kapcsolódó cikkek

Épülő víztározó elleni tüntetés fajult összecsapássá Franciaországban

Párizs 2024: elkezdődött az önkéntesek felkészítése

Új székek kerülnek a Notre Dame hajójába