DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
Hírösszefoglaló

Bukás, Madrid, Hamilton és a Ferrari – pénteki hírek

Jordan Hamiltonról, Schumacherről és a Ferrariról beszélt, balesettel indult a MotoGP-szezon, Madrid még mindig versenyre pályázik – március 24. F1-es hírei.

Mielőtt a mai F1-es hírekkel foglalkoznánk, szóljunk pár szót arról, hogy megkezdődött a 2023-as MotoGP szezon, méghozzá rögtön egy nagy balesettel, melyben Pol Espargaro meg is sérült. A bukás és áramkimaradás miatt is csúszó edzésnapot Jack Miller körrekorddal zárta az élen.

A volt csapatfőnökök napja is volt ez: Paul Stoddart arról beszélt, hogy a 22 éve nála debütáló Fernando Alonso több világbajnoki címet érdemelt volna, Eddie Jordan pedig több érdekes dologról is beszélt egy interjúban. A jelenleg szakértőként dolgozó ír elmondta, hogy szerinte Hamiltonnak a Ferrarinál kellene folytatnia karrierjét, összehasonlította a britet a másik hétszeres bajnokkal, Michael Schumacherrel, és Perez futamgyőzelméről is szót ejtett.

leclerc-2023-bahrein_2



A mexikóiról Felipe Massa is beszélt, aki szerint Perez nem elég stabil a világbajnoki címhez. Csapattársa, Max Verstappen egyébként a virtuális világban vigasztalódott veresége után, Helmut Markóról pedig azt írhattuk meg, hogy rossz tréfát sütött el főnöke és az RB Leipzig rovására. A csapat egykori növendéke, Carlos Sainz is megszólalt az energiaitalosokról, aki elismeri, hogy megérdemli a fölényt a Red Bull.

Toto Wolffot is idézhettük ma, akit a Fernando Alonso dobogója körüli kavarodás a 2021-es szezonzáróra emlékeztette – erre az incidensre utal egy bögre a madridi F1 kiállításon, ami nem aratott osztatlan sikert. Madrid egyébként továbbra is nyitott az F1-es futamrendezésre, de persze sok riválisuk lehet, például az olaszok is, akik szeretnék mindkét versenyüket megtartani.

imola-2022

Ami a szezont gyengébben kezdő csapatokat illeti, Ralf Schumacher arról beszélt, szerinte mi okozza a Ferrari botladozását, a McLarennél pedig úgy vélik, hogy a lehetőségek adottak azokra a változtatásokra, melyeknek köszönhetően a wokingiak visszatérhetnének az élmezőnybe.

Az F1 szabályairól is szó esett ma: a hírek szerint a sportág nyitott lenne a költségsapkára vonatkozó előírások módosítására, s könnyen lehet, hogy egy másik szabály is finomhangolásra szorul az előzések száma alapján.

perez-alonso-dzsidda

FormulaPlusz rovatunkban ma az LMP2 géposztály világbajnokságról való eltűnéséről írtunk – és szintén az F1-en kívüli szcénához tartozik az a hír, mely szerint Kimi Raikkönen nem csak a NASCAR-ból kapott ajánlatokat.

Végül, de nem utolsósorban szeretettel ajánljuk olvasóink figyelmébe webshopunk legújabb akcióit!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: