Elszállíthatják a kismamákat és gyermekeiket a mosonmagyaróvári kórházból

2023.03.24. 06:11
Mosonmagyaróváron március 1. óta nem lehet szülni a hétvégéken, de eddig arról nem volt szó, hogy a már megszületett gyermekeket és az anyukákat is elszállítják a kórházból a hétvégére. Azonban egy újdonsült nagymama azt állítja a Facebookon, hogy Győrbe szállították az unokáját és édesanyját.

Korábban beszámoltunk róla, a mosonmagyaróvári Karolina Kórház-Rendelőintézetben 2023. március 1-jétől már csak hétköznapokon reggel 8 és délután 4 óra között lehet szülni. Az erről szóló tájékoztatást éppen aznap tették közzé, amikor életbe lépett.

Ezzel kapcsolatban egy levéli lakos, önkormányzati képviselő tett közzé bejegyzést a Facebook-oldalán, miután nagymama lett. Ebben leírta, hogy elszállították újdonsült unokáját az édesanyjával együtt a győri kórházba.

Menyemet március 15-én 10 órakor szülésre mentővel beszállították a mosonmagyaróvári Karolina-kórházba. 27 órányi vajúdás után, csütörtökön 14.00-kor császármetszéssel megszületett egészséges, 3440 dkg-os, 50 centis, Kristóf nevű unokám. Jól vannak. Komplikáció nélküli szülés volt. Ki sem pihenték a szülési fáradalmakat, amikor péntek délelőtt átszállították őket, és még nyolc kismamát és nyolc újszülöttet a győri városi kórházba. Nyolc kismama, nyolc baba, nyolc mentő. Mivel Óváron nincs ennyi szállítási kapacitás, ezért mindenhonnan jött mentő: Győr, Csorna, Kapuvár. Szerencsésen odaértek. Ők háromágyas szobát kaptak. Fürdő, WC a folyosó végén, sok más emberrel együtt

– olvasható a bejegyzésben.

A poszt szerint nemcsak a kismamákat és a gyermekeket hozza az egész kellemetlen helyzetbe, hanem a mentősöket is, ugyanis több autóra is szükség van, hogy minden pácienst el tudjanak szállítani.