Figyelmeztet a honvédség, ismét katonai járművek lepik el a magyar utakat

2023.03.24. 12:03
Gyakorlaton vesz részt az MH Bornemissza Gergely 2. Felderítőezred kijelölt állománya. Ezzel összefüggésben március 25-én reggel 8 órától közúti átcsoportosítást hajtanak végre Hajdúhadházról Újmajorba – tájékoztatott a Magyar Honvédség.

A konvoj a tervek szerint a következő útvonalon halad:

Hajdúhadház Vay Ádám Kiképző Bázis – Hajdúhadház, Hunyadi Út – Hajdúhadház, Bocskai Tér – Hajdúhadház Kossuth utca – 4-es számú főút – M35 elkerülő út – M35 autópálya – M3 autópálya – M31 autópálya – M0 körgyűrű – M7 autópálya – Székesfehérvár elkerülő 8-as számú főút irányába – 8-as számú főút Veszprém irányába – Hajmáskér-hadiút – Újmajor tábor.

A Magyar Honvédség arra kéri a járművezetőket, hogy a közlekedési szabályok betartásával és kellő óvatossággal közelítsék meg a katonai járműveket, mivel azok mérete és sebessége, valamint a konvojok hossza és haladásának módja eltér a mindennapi közúti közlekedésben megszokottól.

A zárt menetoszlop járművei közé nem hajthat be civil gépjármű, ezért a járművek haladását a konvoj elején és végén katonai rendész kísérőjárművek biztosítják – írták. A haderő arra is kéri a járművezetőket, hogy a katonai menetoszlopok közelében az aktuális útviszonyok, valamint az időjárási és látási körülmények figyelembevételével közlekedjenek.