A Dunába vetette magát a budapesti tolvaj

2023.03.24. 14:02
Miután egy budapesti szállodából mobiltelefont lopott egy férfi, lelepleződése után futásnak eredt, majd üldözője elől a Dunába vetette magát – tette közzé a rendőrség honlapján a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) pénteken.

Azt írták, hogy a férfi egy szálloda recepcióspultjából lopott el egy mobiltelefont péntek hajnalban. Amikor lelepleződött, a hotel biztonsági őre üldözőbe vette. Amikor a tolvaj elért a rakpartig, a Dunába ugrott, és úszni kezdett a túlpart felé – közölte a police.hu.

A BRFK a szárazföldi egységein kívül riasztotta a vízi rendőröket is, akik perceken belül a helyszínre értek, de a menekülő, amikor ki akarták húzni, „passzív ellenállást tanúsított”, ezért az időközben odaérő tűzoltóhajó segítségével is csak hosszas küzdelem árán sikerült kiemelni a vízből.

A teste addigra már annyira kihűlt, hogy mentőt kellett hozzá hívni. A 32 éves férfival szemben az V. Kerületi Rendőrkapitányság lopás gyanújával indított eljárást. A férfit letöltendő szabadságvesztés miatt körözték is, ezért kórházi ellátását követően a rendőrök őrizetbe vették, és javasolják a letartóztatását.