A nap, amelyik az önszeretetről szól
2023. február 20. írta: Lane

A nap, amelyik az önszeretetről szól

onszeretetgyakorlat.jpg

Február tizennegyedikén még több szivecske kerül a világba. Jönnek-mennek ezerrel a digitális köszöntések, bár a statisztikák szerint a virágboltosok is még mindig leterheltek. Vannak, akik a párjukkal teszik jelessé ezt a napot, azonban nem mindenki él párkapcsolatban, és számukra ez a nap lehangoló lehet.

Egyedül lenni

 

Szeretnék azokhoz az olvasókhoz szólni, akik nem kapnak a párjuktól törődést, esetleg egyedül élnek. Mi esne jól ma Neked? Ha odafigyelést kapnál? Lenne kivel beülni egy kávézóba? Ha valaki jelezné neked, hogy szerethető vagy?

Amíg ez a személy nem érkezik meg az életedbe, addig arra bíztatlak (szerintem az önszeretet akkor is fontos, ha van párunk), hogy fordulj magad felé odafigyeléssel, törődéssel. Szóljon ez a nap számodra az önszeretetről.

Levél önmagadnak

 

Milyen az, amikor valaki kimutatja feléd a szeretetét? Kedves szavakkal illet, elismeri a teljesítményedet, megdicsér a sikereidért, és örül annak, hogy létezel? Add meg magadnak ezeket a gesztusokat. Írj egy levelet önmagadnak, és írj le benne mindent, amit elismersz és nagyraértékelsz a lényedben, a működésedben.

Ha lenne párod, beülnétek egy finom ebédre vagy teára valahova? Nézz ki egy jó helyet, ahol szívesen eltöltenél egy órát, és ülj be egyedül. Vigyél el könyvet magaddal, vagy vegyél egy újságot, amit majd átlapozol a teázás közben. Megérdemled, hogy kényeztesd a lelked.

Szurkolj magadnak!

 

Ne feledkezz meg az öntámogató gondolatokról és mondatokról sem. Gondold át, hogy mik a céljaid, miket szeretnél elérni az életben és ma az önszeretet jegyében csak támogató megerősítésekkel gondolj a megvalósulásra.

Az önszeretet kifejezése a testünk támogatása is. Mozogj, táncolj egyet, egészséges ételeket, italokat válassz magadnak.

Este pedig kapcsold be a kedvenc filmedet, vagy vegyél elő egy könyvet és kuckózz be pár órára.

Szeresd azt, aki vagy

 

Fontos gondolat, hogy önmagad megítélése ne csak mások szemén keresztül történjen. Nem csak akkor vagy szerethető, ha megfelelsz mások igényeinek. A te életedért te vagy felelős, a te jólléted leginkább csak rajtad múlik, hogy mindazzal, amid van, elégedett vagy-e, esetleg fejleszted-e az adott területet.

Kívánom, hogy azzal a tudattal feküdj le ma, hogy értékes és szerethető ember vagy, aki egyedül is képes megélni a teljességet.

 

Laskai Nelli

házassági tanácsadó, mindfulness life coach

 

 

borítókép: pexels.com

A bejegyzés trackback címe:

https://laskainelli.blog.hu/api/trackback/id/tr3118049230

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása