Bahmut után Herszonba látogatott Zelenszkij

2023. március 23. 19:01

Az ukrán elnök szerint Poszad Pokrovszke faluban elkezdődött az újjáépítés.

2023. március 23. 19:01
null

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök csütörtökön a dél-ukrajnai Herszon megyébe látogatott, ahol beszélgetett a helyi lakosokkal, és megígérte, hogy fokozatosan újjáépítenek mindent, amit az orosz hadsereg lerombolt a régióban – közölte az ukrán elnöki iroda.

Zelenszkij a Telegramon nyilvánosságra hozta, hogy Poszad Pokrovszke faluban járt, ahol szavai szerint sok lakóház és szociális infrastrukturális létesítmény rongálódott meg az orosz támadások következtében. A településen jelenleg zajlik az áram- és vízellátás helyreállítása, és egy orvosi rendelő újjáépítése.

Az emberek már elkezdtek visszatérni a faluba

– derült ki az elnöki iroda közleményéből. Zelenszkij ígéretet tett arra, hogy a helyreállítási munkálatok java részét a következő télig befejezik. Az elnök koordinációs értekezletet is tartott a biztonsági kérdésekről, az orosz csapások következményeinek felszámolásáról, és meghallgatta a helyi katonai parancsnokság jelentését a térségbeli hadműveletek helyzetéről.

Emellett állami kitüntetéseket adott át a herszoni régió védelmében részt vevő ukrán katonáknak.

Ahogy arról a Mandiner korábban már beszámolt, Zelenszkij szerdán a Donyeck megyei Bahmut közelében járt, ahol úgyszintén katonákat tüntetett ki szolgálatukért, majd munkalátogatást tett a szomszédos Harkiv megyében is.

(MTI)

***

***

Nyitókép: STR / Ukrán elnöki hivatal sajtóosztálya / AFP 

Kapcsolódó cikkek

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Backstab
2023. március 23. 22:56
Vegen meg kiderul hogy a hatsokerti istalonal nem ment tovabb. Mar nem azert hogy batornak kepzelem de politikust fronton nem lattam meg.
Monte Carlo
2023. március 23. 20:35
Meg egyszer az ostoba mandi szerkesztő kedvéért: Zongorszkij nem járt Bahmutban.
Ursula van még Lejjebb
2023. március 23. 20:34
Szalad Zselé, mint akit seggbe lőtt az ármány... Köpni fog rád az ukrán nép, amint lezáródik ez a háborúnak csúfolt szituáció... De ebbe belerokkan az angolszász söpredék. Taktikusok hátra. Nincs több rabszolga. Nincs több támogatottság. Dollár finish. No LMBTQ. No cancel culture. No woke. No eu. No usa. No problem.
Zsolt75
2023. március 23. 20:17
Mennyivel egyszerűbb lett volna ezt az egészet elkerülni. Mondjuk nem azért csináltak belőle elnököt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik