A nagy-magyarországos térképen Ukrajna kárpátaljai területei is magyar földként vannak feltüntetve

2023. március 23. 19:00

Aki ilyet dörgöl az éppen élet-halál harcot vívó ukránok orra alá, az alighanem beteges uszító.

2023. március 23. 19:00
null
Hardy Mihály
Klubrádió

„Nem tudom, elgondolkodtak-e mostanában a… szavahihetőségről. Az egész arról jutott eszembe, hogy mi van akkor, ha éppen a tájékoztatással megbízott miniszter szavairól derül ki, hogy köszönőviszonyban sincsenek a – valósággal. Gulyás Gergellyel pedig éppen ez történt. Méghozzá egy olyan nemzetstratégiai fontosságú ügyben, hogy akkor most lehet vagy nem lehet nagy-magyarországos molinót meg sálat, árpádsávos zászlót lengetni a nemzetközi focimérkőzéseken. Vagy egyáltalán bevinni a stadionba. Ma este rövidesen kiderül, hiszen nemsokára kezdődik a magyar-észt barátságos labdarúgó mérkőzés, érdemes lesz a lelátót is fürkészni.

Az Európai Labdarúgó-szövetség, az UEFA teljesen egyértelműen a tiltás mellett tette le a garast, hiába állítja az ellenkezőjét a miniszter meg az MLSZ együttvéve. Egyáltalán: fontos ez? Ez lenne most Magyarország legégetőbb kérdése? Önmagában aligha. Csakhogy minden sunyi maszatolás ellenére, tény, hogy a nagy-magyarországos sálak-molinók súlyosan sértik szinte az összes szomszédunkat. Azokat, akikre amúgy rá vagyunk utalva, meg akik a szövetségeseink lennének, például az Európai Unióban vagy többen a NATO-ban is.

Fordítsunk egyet a dolgon! El tudják képzelni, hogy Karl Nehammer osztrák kancellár olyan sállal menne ki a Rapid Wien stadionjába, amire az Osztrák-Magyar Monarchia térképét hímezték? Vagy mondjuk Erdogan török elnök a II. Szulejmán korabeli Oszmán Birodalom térképével tüntetne a Galatasaray stadionban? Hiszen az a térkép is egy török történelmi szimbólum! Vagy mit szólna a világ, ha – szintén csak a történelmi hűség okán – Giorgia Meloni olasz kormányfő, Orbán egykor volt szövetségese a Római Birodalom térképével tüntetne a Lazio stadionjában? Ugye, nem fér kétség hozzá, azonnal orvost hívnának valamennyiükhöz, hogy elment a józan eszük. 

És csak a rend kedvéért: a nagy-magyarországos térképen a jelenlegi Ukrajna kárpátaljai területei is magyar földként vannak feltüntetve. Aki ilyet dörgöl az éppen élet-halál harcot vívó ukránok orra alá, az alighanem beteges uszító, aki ezzel a lépéssel a még ott maradt magyarokat hozza még súlyosabb helyzetbe. Aki égő gyufával vizsgálja meg, hogy van-e még a hordóban benzin. Maradva a labdarúgás nyelvénél: ennél nagyobb öngólt rúgni már lehetetlen. Európa már többször is a sípjába fújt, ennek kiállítás lesz a vége…”

Nyitókép: Facebook

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 104 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pragmatika
2023. március 25. 18:23
Ja. meg a klubrádióban hangzott el az is, hogy Magyarországon nincs sajtószabadság. Szóval azt mondják nincs sajtószabadság. Egy olyan ország rádiójában, ahol nincs sajtószabadság. Szóval értitek ugye ? Őőőő izé. Mert én nem értem. :)))
Aerion
2023. március 24. 18:51
Az nem magyar földként van feltüntetve te mocskos hazaáruló gerinctelen geci féreg, az magyar föld.
kolozsv
2023. március 24. 17:54
"jelenlegi Ukrajna kárpátaljai területei" Érted, KÁRPÁTALJAI.... Akkor mi is a bajod Moszkvában tanult öregfiú?
Rugo
2023. március 24. 15:23
mocskos féreg
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik