A „közös magyar múlt csonkításának” tartja az MSZP, hogy nem lesz Horn Gyula sétány

2023. március 23. 18:20

A párt szerint az egykori szocialista miniszterelnököt követendő példának tartja a világ és Európa.

2023. március 23. 18:20
null

Horn Gyula temetésén megjelentek az 1990 utáni időszak államfői, miniszterelnökei, egyházi vezetői. Aligha azért, hogy egy hazaárulót kísérjenek utolsó útjára – olvasható az MSZP közleményében. A párt szerint egy olyan magyar politikus személyétől kívánják e javaslattal megtagadni – tovább csonkítva a közös magyar múltat – az elismerés eme formáját,

akit minden múltjával együtt követendő példának tekint a világ és Európa,

és aki a magyar választók akaratából a rendszerváltás után Magyarország miniszterelnöke volt. „Felkérjük a Fővárosi Közgyűlés többségét alkotó frakciókat, hogy utasítsák el a kormányhivatal törvényességi felhívását, és ezáltal erősítsék meg korábbi döntésüket!” – írják a közleményben.

(MTI)

Nyitókép: az MSZP parlamenti frakciója 2020 júniusában (Fotó: MTI / Kovács Tamás) 

Kapcsolódó cikkek

Összesen 136 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ma is bukik a Zorbán...
2023. március 24. 07:36
Horn pufajkás, tehát fegyveres bolsevik terrorista volt. Ezt semmi sem törölheti ki.
Vakfolt
2023. március 24. 07:36
"Horn Gyula temetésén megjelentek az 1990 utáni időszak államfői, miniszterelnökei, egyházi vezetői. Aligha azért, hogy egy hazaárulót kísérjenek utolsó útjára – olvasható az MSZP közleményében." Ez éppen pont semmit sem jelent, a hazaáruló nagyimre temetésén is sokan megjelentek.
Lajoss
2023. március 24. 06:53
A bíróság fog dönteni. Korai az öröm,gyerekek..
Volo
2023. március 24. 06:25
"....a világ..." A világ leszarja, mert azt sem tudja ki volt a pufajkás! Őt csak az európai libsik imádják, akik a komcsikból lettek!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik