Még nem NATO-tag, de Finnország újra három Leopard 2-est küld Ukrajnának

2023. március 23. 18:15

A finn védelmi minisztérium ráadásul azt is közölte, hogy az országuk finanszírozni fogja a kiképzését és a harckocsik karbantartását is.

2023. március 23. 18:15
null

A finn védelmi minisztérium bejelentette, hogy 161 millió euró értékben nyújt egy újabb katonai támogatási csomagot Ukrajnának, amely három újabb Leopard 2 harckocsit is tartalmaz. Az északi ország által Ukrajnának küldött német gyártmányú harckocsik száma ezzel együtt immár hatra emelkedett – írta meg csütörtökön a Sky News.

Finnország finanszírozni fogja a kiképzését és a harckocsik karbantartását

– közölte ma a finn védelmi minisztérium.

Antti Kaikkonen védelmi miniszter elmondta: „Továbbra is határozottan támogatni fogjuk Ukrajnát abban, hogy visszaverje Oroszország brutális invázióját”.

A lap közölte, hogy Finnország egyike azon országoknak, amelyek harckocsikat ígértek Ukrajnának. Németország januárban jelentette be, hogy 14 darab Leopard 2 harckocsit küld, míg az USA M1 Abrams harckocsikkal erősítené meg Ukrajna védelmét.

***

***

Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Kapcsolódó cikkek

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
irondome
2023. március 23. 23:43
NEMET MONDANI A NATO CSATLAKOZÁSUKRA!!!
diodoro
2023. március 23. 22:13
Három tank Nerohogtessuk már ki magunkat Ennyit bármelyik cigány vajda összeszed
Zolotarjov
2023. március 23. 20:12
A döglött leopárd a jó leopárd..
LancelotDuLac
2023. március 23. 19:39
"Még nem NATO-tag, de Finnország újra három Leopard 2-est küld Ukrajnának" Még sem sodródtak háborúba a többi európai állammal együtt. xDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik