Mélypontja közelébe került Joe Biden támogatottsága

2023. március 23. 21:22

Az elnök munkájáról elégedetten nyilatkozók aránya 38 százalék volt.

2023. március 23. 21:22
null

Eddigi mélypontja közelébe került Joe Biden amerikai elnök támogatottsága az AP hírügynökség által csütörtökön közölt országos közvéleménykutatás adatai szerint.

Az elnök munkájáról elégedetten nyilatkozók aránya 38 százalék volt,

a februári 45 és januári 41 százalék után. Biden támogatottsága a megugró infláció, és ezen belül is a rekord szintre dráguló üzemanyagok nyomán tavaly júliusban érte el eddigi mélypontját, 36 százalékkal, az elmúlt hónapokban ugyanakkor meghaladta a 40 százalékot az AP hírügynökség és a NORC közvéleménykutató közös felmérése alapján.

Az elnök gazdaságpolitikáját a friss felmérés alapján a megkérdezettek 31 százaléka, miközben külpolitikáját 39, klímapolitikai intézkedéseit pedig 41 százaléka támogatja. Az elemzésből kiderül, hogy

az elnök támogatottsága elsősorban a 45 évnél fiatalabb demokrata szavazók elpártolása miatt romlott,

akik körében Biden intézkedései 66 százalékos támogatottságot élveznek, miközben az idősebb demokraták körében 85 százalékost. Ezen belül az elnök gazdasági intézkedéseit a demokratákhoz tartozó fiatalok 54 százaléka, míg az idősebbek 72 százaléka támogatja.

(MTI)

***

Nyitókép: MTI/EPA/Jim Lo Scalzo

Kapcsolódó cikkek

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Brandon the great Negro
2023. március 24. 12:32
Mi lett volna ha direkt csak a külpolitikájáról kérdezik?
masikhozzaszolo
2023. március 24. 08:48
Vagyis: a rejkus rekkés antorejtájai rekkint, Biden rekkésje nakered a dohopapontja nakvájának, vagy nakvája ina./ Teljesen egyetértek. Nekem is szó szerint ez jutott eszembe. De szerinte a nakvája ina az egybeirandó. És p-vel. És a Mesterséges Intelligencia is ezt írja.
Reszelő Aladár
2023. március 24. 08:40
Ha 10% alatt lenne akkor is újraválasztanák, legfeljebb több republikánus szavazotot kell eltüntetni.
Lajoss
2023. március 24. 06:57
Küldjük el a pojácának az Orosz Barbit..nagyon tud..:):
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik