Nem ebből lesz eszkaláció

2023. március 23. 20:42

Nem jó dolog ez, de Magyarországon nem kell aggódni.

2023. március 23. 20:42
null
Demkó Attila
Demkó Attila
Facebook

„Ezt most ide is kiteszem, mert látom, van némi aggodalom az ügyben.

Ma a Kossuth Rádióban és a Hír Tévén, de személyesen is kérdezték a brit szegényített uránium lövedékekkel kapcsolatban – ez eszkaláció e, és veszélyes-e?

Ezek a lőszerek azért hatásosak, mert az urán nehéz – semmi közük sincs a nukleáris fegyverekhez, a sugárzás miatt nem kell aggódni.

Helyben okozhatnak szennyezést, az urán toxikus és radioaktív is – de mivel rendkívül nehéz, nem kapja fel a szél. Ráadásul 14 brit harckocsi aligha fog annyi lőszert elhasználni, mint az amerikaiak Irakban – ahol felmerült, hogy a polgári lakosságot is érintette a szennyezés.

Nem jó dolog ez, de Magyarországon nem kell aggódni – az pedig, hogy az oroszoknak is van szegényített urán lőszere, tény – semmi új nem jelenik meg Ukrajnában, nem ebből lesz eszkaláció.”

***

Nyitókép: Mátrai Dávid/Mandiner

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 74 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kòn bandi
2023. március 24. 11:26
Szerintem ezek a libernyákuk olyan jót akarnak az ukiknak meg a muszkának mint az 56-os magyarok, de most megoldják Magyarország nélkűl is csak úgy maguk között, mármint a volt szovjetek. Csak kűldjetek minél több fegyvert hadd írtsák egymást az 56-os megszállók. Fegyvert nekik drága nyugat. Igaz te féreg fírkász?!
polnemkor
2023. március 24. 10:15
"a sugárzás miatt nem kell aggódni." Demkó, ezt talán kérdezd meg a szerbiaiktól, szerbektől, magyaroktól, akiknek hozzátartozói az amerikaiak által használt ugyanettől a cucctól tömegesen haltak meg rákban!
1000bocs
2023. március 24. 09:23
"Ezek a lőszerek azért hatásosak, mert az urán nehéz " A szakértők szerint pedig azért, mert KEMÉNY. Átüti a páncélt érted? Nem azért üti át a páncélt mert nehéz, hanem mert kemény. Arról pedig hogy ez mennyire jó, inkább megkérdezzük az irakiakat.
Namond
2023. március 24. 03:44
Ajjaj, Ha a sikertelen katonai szakértő Demko, azt mondja, hogy ne aggódjunk. Máris berezeltem.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik