Mintha a lengyelek lelkét akarnák megtörni, megszerezni, megvenni…

2023. március 23. 20:41

Sok tekintetben ugyanazt kapják ma ők jutalmul, mint mi büntetésül.

2023. március 23. 20:41
null
Máthé Zsuzsa
Máthé Zsuzsa
Facebook

„Bár a szomszédunkban dúló, az ukrán népre mérhetetlen szenvedést hozó és egyre inkább egy világméretű konfliktussá való kiszélesedés rémképével fenyegető háború kérdésében markánsan eltérő állásponton vagyunk lengyel barátainkkal (ők azt szeretnék, hogy az ukránok a végsőkig harcoljanak, mi a mielőbbi fegyvernyugvást és a tárgyalásos rendezést szorgalmazzuk), mégis sok tekintetben ugyanazt kapják ma ők jutalmul, mint mi büntetésül.

Az Európai Unió tudniillik – hozzánk hasonlóan – ma is másodrendű tagállamként tekint rájuk, visszatartja a nekik járó támogatásokat, pellengérre állítja őket - legalábbis addig biztosan, amíg egy keresztény-szuverenista kormányzat vezeti Lengyelországot. A háború kitörése óta különösen megerősödött atlantista elköteleződésük,

a Biden-adminisztrációval ápolt jelenlegi szoros viszonyuk hasonló kérdéseket vet fel.

Tudniillik az USA demokrata vezetése nyilvánvalóan nem kíván egy olyan Lengyelországot európai hídfőállásaként támogatni, amelyik markánsan eltér az általa diktált – és vallásos fanatizmussal terjesztett – ideológiai iránytól. Azaz mihamarabb saját képére formálná harcos stratégiai szövetségesét is, az országot, ahová komoly értékben telepít haderőt.

Ennek a folyamatnak eklatáns példája, hogy egy amerikai tulajdonú lengyel ellenzéki kereskedelmi televízió nemrég a katolikus nemzet számára abszolút igazodási pontot jelentő Szent II. János Pál pápa személyét próbálta besározni egy nemtelen dokumentumfilmmel. A destrukció nagy igyekezettel és sajnos nem eredménytelenül működik.

Mintha a lengyelek lelkét akarnák megtörni, megszerezni, megvenni…

Lengyel barátaink figyelmét ezért óvó szeretettel hívjuk fel a lengyel-magyar barátság napján arra, hogy a háborús hevület szülte összeborulás az Egyesült Államokkal bizony könnyen együtt járhat azzal, hogy a lengyel nemzet identitása, hite és keresztény értékrendje kerül feláldozásra.

Európában ma fájdalmasan kevesen képviselik a kereszténydemokrácia ügyét. Ha nem kötne össze bennünket ezer szállal és mély barátsággal, ősi rokonszenvvel a sorsunk, akkor is luxus volna ebben a helyzetben egymás kezét elengedni. Barátokként pedig egyszerűen nem is lehet!”

Nyitókép: MTI/EPA-PAP/Maciej Kulczynski

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
RasPutin
2023. április 20. 16:15
Trump összefog a lengyelekkel és a románokkal – a nagy geopolitikai terv https://privatbankar.hu/cikkek/makro/trump-osszefog-a-lengyelekkel-es-a-romanokkal--a-nagy-geopolitikai-terv.html
Lajoss
2023. április 20. 16:08
A lengyeleknek több eszük van,mint a magyar birkáknak..
Robert69
2023. március 24. 19:30
Hát akkor nem kellene ezüst tálcán kínálni az Amerikaiaknak................
HunCsz
2023. március 24. 18:21
Nézem ezt az ócska kis náci különitményt, hogy dolgoznak a mindenki gyülöljön mindekit évezredes projekten. Hát nem fog sikerülni kis tetű 32 nevű ságvári partizán csapat. Azt, hogy a lengyel emberek többsége , hogy érez, mondjuk a magyarok iránt és mennyire tetszik a többségnek ez a halálos haborús bangi jumping arról mondjuk nem a világkirályság által irányitott gyurka bácsi valóság ipari művekből kell véletlenül sem tájékozodni ÉLjen a lengyel-magyar barátság elvtárskáim ti meg orditsátok, hogy ez a harc lesz a végső....., mert nemsokára eljön ennek a halálbirodalomnak a vége
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik