Azt kérdezi a svéd miniszterelnök, hogy mi a baja a magyar parlamenti képviselőknek

2023. március 23. 20:05

Segítünk megérteni néhány példával.

2023. március 23. 20:05
null
Orbán Balázs
Orbán Balázs
Facebook

„Azt kérdezi a svéd miniszterelnök, hogy mi a baja a magyar parlamenti képviselőknek. Segítünk megérteni néhány példával:

2021. március 3.

Ulf Kristersson (a Mérsékelt Párt akkori vezetője, jelenleg miniszterelnök):

»Az EU számára a munka nagy részét továbbra is Magyarország fejlődésének megtörése, a magyar kormányra való nyomásgyakorlás és az egyre erősödő ellenzék támogatása jelenti.«

2021. június 30.

Jessika Roswall (a Mérsékelt Párt akkori uniós szóvivője, jelenleg EU-s ügyekért felelős miniszter):

»Most az EU egyértelmű fellépésére van szükség, és arra, hogy az új kondicionalitási mechanizmus leállítsa a Magyarországnak történő kifizetéseket.«

2022. május 10.

Johan Pehrson (a Liberálisok Párt akkori vezetője, jelenleg foglalkoztatási és integrációs miniszter):

»Magyarország idegengyűlölő és nacionalista kormánya továbbra is megsérti a jogállamiság elvét, és lemond Ukrajna támogatásáról.«

Jó reggelt, Stockholm!”

***

 Nyitókép: Ficsor Márton (Mandiner)

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 172 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Uppsala
2023. március 24. 22:08
A magyar hozzáállás nehezen érthetö; az EU-n belül elszenvedett vélt vagy valós igazságtalanság miatt egy másik szervezetet, a NATO-t sújtja. Ez azért is hiba, mert 3 nagy NATO-országot is negatívan érint, akik nem is tagjai az EU-nak.
vamonos
2023. március 24. 20:29
Nem értem a svédek miért nem a törököket rugdossák, nem mi vétóztunk, a mi aláírásunkkal még nincsenek kint a vízből. A törököket kellene meggyőzniük, hogy nem rejtegetnek kurd terroristákat az országban. A korán elégetése nyílt szinen meg végképp nem tett jót az ügyüknek.
Uppsala
2023. március 24. 16:37
A kérdésre, hogy miért halogatja Mo a ratifikációt OV nem adott választ UK-nak, csak megjegyezte, hogy Mo nem akadályozza meg egy ország belépését se a NATO-ba. Az Orbán Balázs által javasolt indokokat Orbán Viktor jobbnak látta nem kimondani? Mi lehetett az oka?
Vörösbegy
2023. március 24. 15:16
Egy aprócska megjegyzés: jogállamban a kormány gyakorolhat nyomást a parlamentre? És ha nem, akkor ebben az esetben miért igen? Vagy akkor elég jogállamiak lennénk, ha ezerrel tolnánk a nyugati elvárások teljesítését?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik