Dobrev, a képmutatás és a bitang

2023. március 23. 19:26

Mintha Dobrev miniszterelnöksége esetén egy csapásra svéd, német vagy osztrák életszínvonalon élne Magyarországon mindenki.

2023. március 23. 19:26
null
Horváth K. József
Magyar Hírlap

„Dobrev Klára kiírta Facebookjára, hogy »A DK megmutatta, hogy van politikai erő, van alternatíva, van másik választás. Van remény az Európai Magyarországra.« Petőfi pedig meg már közel kétszáz éve azt írta ki szerzeményei közé: »A képmutatás könnyű mesterség, minden bitang ért hozzá.« Aztán úgy folytatta, »nyíltan, őszintén, a lélek mélyéből szólni csak a nemesebb szívek tudnak és mernek.«

Azzal ország-világ tisztában van, hogy Dobrev Klára nem tartozik az utóbbi kategóriába. Még az egyik lelkes rajongója, Jánosné kommentjében azt írta, »Ez az, hogy csak remény van«.

Sokat sejtető megjegyzés ez. Szerkezete alapvetően tisztességből és félrevezetettségből áll. A tisztességes fele az, amikor Jánosné megvallja, hogy ő DK-párti és nagyon szeretné, ha Dobrevék hatalomra kerülnének. Ehhez szíve joga, ezzel nincs is semmi baj. Látja azonban, hogy ez nem fog menni.

Látja, hogy kevesen vannak, hogy tizenkét év alatt a DK támogatottság tekintetében lényegesen nem ment előre.

De reménykedik abban, amennyiben valami isteni csoda folytán mégis az árnyékminiszterelnök kerül hatalomra, akkor jó lesz neki az európai Magyarország.

Csak zárójelben írom, mi egyszerű magyar ember módjára megmaradunk a kis »e« betűnél az európai Magyarország leírásánál. Nem gondolnánk persze, hogy Dobrev ne tudná, hogy így helyes, inkább Kunhalmi iránti engesztelésből írhatta hibásan a sok DK-ba elszipkázott szocialista politikus miatt. Emlékezetes, Kunhalmi durva helyesírási hibával (… folytani a szót … – a szerző.) plakátolta ki magát és vonult a kamerák előtt a hivatal folyosóján. Zárójel bezárva.

A tisztesség után nézzük a Jánosné félrevezetettségét. Azt a bizonyos európai Magyarországot, amit a kommentelő elérendőnek gondol, mert Dobrev Klára ezt úgy állítja be, mintha az a magyaroknak jó lenne. Mintha Dobrev miniszterelnöksége esetén egy csapásra svéd, német vagy osztrák életszínvonalon élne Magyarországon mindenki.

Miközben Gyurcsányék idején úgy úszott a magyarok életszínvonala, mint a nyeletlen fejsze.

A migránsok nők elleni rendszeres zaklatásairól persze hallgatnak. Erről csak az az ismerősöm beszélt, aki több tíz éves svédországi tartózkodás után hazaköltözött Magyarországra, mert itthon érzi biztonságban magát. Ezt a létbizonytalanságot akarja Dobrev nálunk bevezetni, Brüsszel szavának és valószínűleg a guruló dollárok csengő hangjának alázatosan engedelmeskedve. Ez számára – méghozzá hangsúlyosan – az európai Magyarország.”

***

Nyitókép: MTI/Mohai Balázs

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
masikhozzaszolo
2023. március 25. 20:58
/Mintha Dobrev miniszterelnöksége esetén egy csapásra svéd, német vagy osztrák életszínvonalon élne Magyarországon mindenki./ És a nép majdnem fele "Mintha" nélkül elhiszi. Aztán pislog a maradékkal, mikor kilövik a szemét.
makapaka2
2023. március 24. 15:17
Az, hogy egy kommunista tömeggyilkos unokája, aki egy ócska hazaáruló maga is, akarna miniszterelnök lenni , nagy szégyen Magyarországon.
Palatin
2023. március 24. 15:02
A hidegrázó, vérgőzös bolsevizmus torokszorító lehellete legjobban éppen Dobrevböl árad. Gyurcsány mutyiból, simliböl, szélhámosságból lett komcsi, - pár évtizeddel korábban talán Szálasi jobbkeze lett volna, aztán Rákosié -, azaz ö még bolsinak is hamis. Dobrev viszont izig-vérig bolsi, még genetikailag is, kívül-belül. Ö az aki legkevésbé kell a magyaroknak. Gyurcsánnyal legalább még jól be lehet rugni, de Dobrev nekünk semmire nem jó. Arrogáns és fennhéjázó fúria a Klára, Büszke nem lehet az Apró családfára. Ha ö hatalmat kap, nagy lesz annak ára, Egész magyarságunk mértéktelen kára. Öt posztokra jelölni örült gondolat, Vele országunk a múltba visszatolat. Nagyapja likvidált ártatlan foglyokat, Árva népünk hőseit, átkozottul sokat. A Dobrev kislány egy galád bajkeverő, Példaképe ki más, mint Rákosi és Gerő, Nö létére duzzad benne pusztító erő, Az unió hátszelében nagy ricsajt ver ő.
Palatin
2023. március 24. 15:00
Észrevettétek? Dobrevnek olyan kígyó-feje van. Fecónál valószínüleg azért kígyóznak a kígyók, mert olyankor Klárikájára gondol. Esténként így fohászkodnak egymás nyakába borulva, az üres pálinkás üvegek között: Mi nyugatos Magyarországot akarunk, Ezért ott minden tököt megvakarunk, Riszáljuk Verhofstadtnak buján farunk, Ha így folytatjuk lesz egy szép nyarunk. Magyarok érdekeire nagy ívban szarunk, Tudjuk, voksaikban soha nem bízhatunk, Brüsszelben ezért sündörgünk, kavarunk, Remélve, lesz majd ott, kire rácuppanunk.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik