Chopint és Lisztet is játszik az okospad a városligeti Promenádon (VIDEÓ)

2023. március 24. 02:17

Az utcabútort a lengyel-magyar barátság és kulturális együttműködés jegyében adták át március 23-án.

2023. március 24. 02:17
null

A budapesti Lengyel Intézet kezdeményezésére és megrendelésére készült a Fryderyk Chopin és Liszt Ferenc zeneműveit játszó okospad

a lengyel-magyar barátság és kulturális együttműködés jegyében.

 Az okos utcabútorok gyártásával foglalkozó magyar startup, a KUUBE Hungary Kft. által fejlesztett pad a neves magyar zongoraművész, Farkas Gábor előadásában játssza le a két zeneszerző műveit – ismertette honlapján az Intézet.

Korlátlan wifi, minőségi hanganyag

A hanganyag lejátszására alkalmas nyolc férőhelyes, két USB porttal, valamint két vezeték nélküli töltővel felszerelt okospad 20 méteres körzetében biztosít korlátlan 4G alapú wifi hozzáférést. Működését napelemekkel töltött akkumulátorok látják el, ezen felül monitorozza a környezet UV-szintjét, levegőminőségét, páratartalmát, hőmérsékletét és légnyomását – sorolta a lap.

Az átadón jelen volt többek között Sebastian Kęciek, a Lengyel Köztársaság magyarországi nagykövete, Latorcai János, a Magyar Országgyűlés alelnöke, Gallai Máté, a KUUBE Hungary Kft. ügyvezetője, Joanna Urbańska, a budapesti Lengyel Intézet igazgatója, valamint Baán László, a Liget Budapest projekt miniszteri biztosa is.

A padról videó működés közben videó is készült, amelyet alább tekinthetnek meg:

Nyitókép: Lengyel Intézet Facebook-oldala

***

 

Kapcsolódó cikkek

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Odone Ricci
2023. március 24. 12:31
Dicséretes kedeményezés a két hires zeneszerző műveinek bemutatása. Magyarország (nemcsak Budapest) kulturálisan igen sok lehetőséget rejteget, melyet külföldön nem ismernek. A Kis-Balaton madárvilágára pl. egy angol kollegám hívta fel a figyelmet, aki ott "Bird wachingra" ment turistaként. A szlovén-magyar határ után SEMMI tábla erre vonatkozólag nincs, másra sem a Balatonig. Fel kell quázi fedezni mindent. A sztrádákon hatalmas REKLÁMOKKAL kellene felhívni a giyelmet a látnivalókra a környéken. Főleg Mo-ra bejövet az országhatár után kell reklámozni, hogy ne az legyen az autós vagy vonaton utazó benyomása, hogy itt nincs sok látnivaló és olyan pusztaságba érkeztek. Vagy a vasút mellett csak gaz és szeméttelepeket lehet látni.
Szabó A. Imre
2023. március 24. 09:56
Én nem igénylem, hogy egy pad zongorázzon a valagam alatt, ha ráülök. Ha már ilyen sok pénzük van, akkor inkább hallgathatóvá, kereshetővé tehetnék a Magyar Rádió hangarchívumát az interneten, hogy aki jó zenét szeretne jó előadásban hallgatni, az megtehesse. (Egyébként pedig, ha már nemzeti kormány: egyszerűen nem fér a fejembe, hogy máig nem kezdték el a könyvtárak, múzeumok, nagy gyűjtemények digitális feldolgozását, hogy minden magyar számára hozzáférhetővé válhassanak kulturális szellemi kincseink. Értem én, hogy nincs benne nagy biznisz, nem lehet vele a klienseket kifizetni, de azért az például a botrányok botránya, hogy máig nem érhető el a Világhálón nemhogy egy kritikai igényű, rendszerezett, jegyzetelt, jól kereshető Széchenyi Összes, de semmilyen.)
Vallasz Vilmos
2023. március 24. 07:23
Hogyan szórhatjuk ki a pénzt az ablakon, esettanulmány.
Takarító
2023. március 24. 07:14
Ne,m is klezmer köztéri termék.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik