Új őrület: most már a rendezett spájz is rasszista lett

2023. március 24. 07:13

A tisztaságot történelmileg arra használták, hogy megerősítsék a státuszok közötti különbségeket” – mondja a chicagói Loyola Egyetem marketingprofesszora. A Bolond lyukból című cikksorozat új része.

2023. március 24. 07:13
null

Készült az Alapjogokért Központtal együttműködve, a Bolond lyukból cikksorozat részeként. 

A klasszicista, a rasszista és a szexista viselkedést promotálja a Tik-Tokon taroló trend, a „spájzpornó” – állítja Dr. Jenna Drenten, a chicagói Loyola Egyetem marketingprofesszora. A fogalom azt takarja, amikor az emberek rendszeresen szortírozzák és elrakják az élelmiszereket az éléskamrájukban.

Dr. Drenten azt állítja, hogy ez olyan társadalmi normákat erőltet, amelyekkel az átlag amerikai nem tud lépést tartani, miközben becsapja a fogyasztókat, hogy több pénzt költsenek. „Az új minimalista megközelítés csak egy rosszul leplezett ürügy arra, hogy az embereket több olyan tárgy – tárolóedények, címkék és tárolóhely – megvásárlására csábítsák, amelyek az egyszerű életmód rendezett látszatát keltik” – írta Drenten a Conversation számára.

– mondja a professzor. Drenten kutatása szerint a közösségi média influenszerek, akik a spájzpornót erőltetik, túlnyomórészt fehér nők, akik egy új státuszszimbólum létrehozásával mutatják be, hogyan néz ki egy szép otthon, és ennek része a tökéletesen rendszerezett, teljesen feltöltött spájz. Drenten hangsúlyozza, hogy a rendezett éléskamrák az 1800-as évek vége óta státuszszimbólumnak számítanak, amikor ezt csak a gazdagok engedhették meg maguknak.

 

Kapcsolódó cikkek

Összesen 48 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
krampus
2023. március 27. 02:22
Na igen, a rend, a tisztasag, a nyugalom, az oktatas mind-mind a feher felsobbrenduseget sugarozza! Le vele! A minap olvastam,hogy Agatha Christie muveit is atirtak, kitoroltek belole mindent, ami ennek a woke-lmbtq, teljesen idiota bandanak nem tetszett! A kovetkezo majd az lesz, hogy a David szobor farkat letorik s helyette pinat vesnek bele.
KBA98
2023. március 24. 16:03
Amerika a mirelit és ételek, az önfényező hülyék, a gigantománia hazája. PEDIG nem ezért mentek oda a felfedezés utáni bevándorlók. Szép és jó lehetőséget kaptak a világ bármely tájáról érkezve. Aztán jött valami faszkalap, aki valamivel elrontotta az egészet. Soros Györgynek nem lett volna szabad megszületnie, mert szégyen még az is, hogy magyarnak született anno. Amerika pedig a vágyott világból egy szemét, mocskos világgá változott. Nem élnék ott, ha fizetnének, akkor se!
barkasfarkas
2023. március 24. 15:41
"Az új minimalista megközelítés csak egy rosszul leplezett ürügy arra, hogy az embereket több olyan tárgy – tárolóedények, címkék és tárolóhely – megvásárlására csábítsák, amelyek az egyszerű életmód rendezett látszatát keltik" Ez rettenetes. Az emberiséget nyomorba fogják taszítani az új tárolóedények. Főleg ha fel vannak címkézve. FEHÉR címkékkel. Ez lehet maximum egy közepes ízűt kacagni, aztán lépjünk is tovább. Felesleges több figyelmet szentelni az ilyen sületlenségeknek. És akkor talán előbb-utóbb elhalnak maguktól - ha nincs közönség, nincs színház sem.
istvanpeter
2023. március 24. 14:24
A tisztaság és a rend az állatoktól és a primitív kótyagosoktól különbözteti meg a normális embert.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik