Horror: élve perzselték meg a disznót egy vidéki böllérfesztiválon (VIDEÓ)

2023. március 24. 06:44

Állatvédő szervezetek feljelentést tesznek.

2023. március 24. 06:44
null

Március 4-én Nyíregyházán megrendezték az V. Nyírségi Böllérfesztivált. A fesztiválon – egy videó tanúsága szerint – élve perzselték az egyik disznót. Előtte elvágták a torkát, s taglópisztolyt szegeztek a fejének, viszont így is látszódott a videón az állat lehellete a hidegben.

Az eset kapcsán az Állatmentő Szolgálat Alapítvány, a Macskaárvaház Alapítvány, a Malacvédő Alapítvány, a MAVEG - Magyar Vegán Egyesület, a Noé Állatotthon Alapítvány, a PCAS Állatmentés, a Szurkolók az Állatokért Alapítvány, és a Vegán Aktivisták Magyarország / Vegan Activists Hungary közös feljelentést tesz.

A nyugalmat megzavarni képes képsorok az alábbiakban tekinthetőek meg:

Nyitókép: Képernyőkép

Kapcsolódó cikkek

Összesen 121 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lutra
2023. március 24. 21:42
Tiltott a gerinces állatoknak indokolatlan fájdalmat okozni, DE: szomorú, hogy korunk sivár érzelemvilágú emberei nem értik a különbséget a fájdalom, és a szenvedés között. A büntetőjog nem foglalkozik ilyen elvont emberi fogalommal, mint a szenvedés, hanem azt mondja ki, hogy büntetendő a gerinces állat maradandó egészségkárosodást, vagy pusztulást okozó bántalmazása. Ezért értelmezhetetlen a fenti esetben állatkínzásról, mint bűncselekményről beszélni, azok után, hogy a jószágnak elvágták a torkát. Ez egy szakmai hiba, ami talán az érintettek megszégyenülését okozhatja - abban az esetben, ha szakértő megállapítja, hogy valóban élt az állat a pörzsölés alatt, és nem csak a fotelböllérek szerint van így. Viszont félelmetes olvasni azt a pszichopata cúnamit, akik az érintett emberek megkínzásáról fantáziálnak...
Hydra Esus
2023. március 24. 21:27
Tájékozódni kellene, mielőtt hülyeség hagyja el a szánkat. Az állat már nem élt, a számára legrosszabb esetben sem lehetett "tudatánál". Másrészt a helyes sorrend: taglólövedék, érátvágás.
VZoli74
2023. március 24. 20:47
Hihetetlen mennyi primitív buta ember van ebben az országban. Ezek már csak rángások. Teljesen természetes. Nézzétek meg inkább milyen egy kóser vágás zsidó módra. Na az tényleg brutális
Alphomega
2023. március 24. 18:12
Most kivételesen igazuk van az állatvédőknek. Nem tudták volna megvárni, amíg kimúlik? Normális helyen ez így megy. Kiütik, szakszerűen megkéselik a nyakán, és megvárják, amíg már nem ad életjelet egy jó ideje.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik