Újra felütötte a fejét a gyermekbénulás Nagy-Britanniában

2023. március 24. 11:18

A hatóságok újraindították az oltást a poliovírus ellen.

2023. március 24. 11:18
null

A brit hatóságok a tavaly nyári járványt követően fokozzák azt az oltási kampányt, amelynek az a célja, hogy a Londonban minden 1 és 11 év közötti gyereket beoltassanak gyermekbénulás ellen. A kampányt tavaly kezdték el, amikor a szennyvízhálózatban polio vírust mutattak ki – írja a Telegraph.

A betegséggel leginkább veszélyeztetett gyermekek között a védőoltás felvétele Londonban jóval alacsonyabb maradt. Ezért a Nemzeti Egészségügyi Szolgálat (NHS) most újabb erőfeszítéseket igyekszik tenni, hogy a növelje a gyermekek átoltottságát a fővárosban.

– modnta Dr. Vanessa Saliba, az Egyesült Királyság Egészségbiztonsági Ügynökségének (UKHSA) munkatársa.

A kórt valószínüleg külföldről hurcolták be olyan személyek, akik az úgynevezett OPV oltást kaptak, amely legyengített, de élő polio vírust tartalmaz, amely a beoltott személy székletével együtt bekerülhet a szennyvízbe, ott pedig tovább mutálódhat fertőzőképes vírussá.

A statisztikák szerint Nagy-Britanniában 2003 óta teljesen eltűnt a gyermekbénulás,

az utolsó polio okozta bénulásos esetet 1984-ben jegyezték fel az az országban.

A szakértők véleménye szerint annak ellenére, hogy a vírus továbbra is jelen van a londoni szennyvízben, annak a terjedése lassul.

 

Nyitókép: Yuri Cortez / AFP

Kapcsolódó cikkek

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Autofocus
2023. március 27. 16:38
Szegény gyerekeket sajnálom. A civilizációk hanyatlása évről évre gyorsul. Fukuyama szarjon sünt.
wanderer888
2023. március 24. 12:46
alig pár évvel a brexit után. véletlen volna? ALIGHA!!! hajrá huxit!
Mortis Rigor
2023. március 24. 12:21
Lehet a pedofílok terjesztik.
2xli
2023. március 24. 12:17
Köszi, csak felkaptam a fejem, hogy még tíz évvel később is előfordult gyermekbénulás. Bocsi szemlélő! ez neked akart szólni, csak ismét figyelmetlen voltam.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik