Magyarországot és Törökországot nem hívta meg Biden a demokráciacsúcsra

2023. március 24. 11:09

Ennek ellenére továbbra is szövetségesként számít a két országra a háborúban.

2023. március 24. 11:09
null

Joe Biden közel 120 országot hívott meg a március 28-30 között Washingtonban tartandó demokráciacsúcsra, két NATO-szövetséges – Magyarország és Törökország – viszont nincs köztük – írja a Foreign Policy.

A lap értesülései szerint több amerikai tisztviselő is megerősítette, hogy a két ország valóban nem kap meghívást.

Ezt azzal indokolták, hogy aggódnak a török és a magyar demokrácia helyzete miatt. 

Ennek ellenére az USA továbbra is mindkét nemzetre számít az Oroszország elleni harcban, valamint mindkét ország jóváhagyására szükségük van Finnország és Svédország NATO-s csatlakozásához.

Nyitókép: Jakub Porzycki / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Kapcsolódó cikkek

Összesen 128 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Igazszó
2023. március 26. 10:55
Mindeközben orbán továbbra is csak egy vétótlan gyáva csicska, akit a magyarokkal együtt már nem csak az ukránok, hanem az usa, az eu és a nato is szarrá szopat. Nem arra kell figyelni mit hazudik, hanem arra, amit tesz. 10. szankcios csomag megszavazása - pofán szarva a saját 97%-át. Finn+svéd nato csatlakozás megszavazása. A hohol háborús gépezet ellátása pénzzel, gázzal, árammal, üzemanyaggal, élelmiszerrel, ruházattal, gyógyszerrel, kötszerrel, kiképezve, gyógyítva a hohol gyilkosokat. Minden csicskasága hiábavaló, ott útik, ahol érik. Sajnos a magyarokat is.
Robert69
2023. március 25. 23:05
A demokratikus francia elnök ott lesz. Azért csak megkérdezném, ha Orbán Viktor így hirdetne ki egy törvényt és utána hasonlóan könygázzal és gumibottal tenne 'rendet'. Ő is demokratává válna? Vagy másképp a európai jogállamisági elvekkel, össze egyeztethető nemzeti hatáskörbe tartozó francia jogszabály tette lehetővé hogy kihirdesse, akkor most nem kellene a jogállamisági aggályokat felvetni. Ja persze hogy nem hiszen ők franciák......... Magyarországon nincsennek tüntetések, az embereket megkérdezik mit gondolnak a fontos dolgokról, az ellenzék szabadon, következmények nélkül beszél hülyeségeket itthon és külföldön. Ezért nálunk jogállami aggályok vannak. Menjenek a jó q..............ba!
LancelotDuLac
2023. március 25. 19:05
Illiberálisoknak és áruló patkányoknak ott semmi keresnivalójuk. Nem értem a felháborodást. Bident sem hívták meg a CPAC-ra. xDDDDDDDDDD
madar299
2023. március 25. 09:12
Sokan vannak a meghívottak, de kevesen a választottak ! Amerikának csak érdekei vannak és nem barátai. / Henry Kissinger
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik