Nigériai szenátort ítéltek el szervkereskedelem miatt az Egyesült Királyságban

2023. március 24. 10:44

A szenátor és felesége segített egy férfinak Angliába jutni, munkát és pénzt ajánlottak neki, de arról nem szóltak, hogy cserébe a veséjét szeretnék.

2023. március 24. 10:44
null

Az Egyesült Királyság Old Bailey Bírósága szervkivételi összeesküvésben bűnösnek találta Ike Ekweremadu nigériai szenátort csütörtökön, derül ki a CNN cikkéből. A férfi feleségét és a velük együttműködő orvost is bűnösnek találták, mivel a szenátor 25 éves lánya számára próbálták illegálisan veséhez jutni.

Közösen segítettek egy utcai kereskedőnek az Egyesült Királyságba utazni, munkát és pénzt ajánlottak neki,

arról viszont nem tájékoztatatták, hogy az egyik veséjével kell fizetnie érte.

Miután az egészségügyi szakembereknek gyanússá váltak az adományozás körülményei, lemondták a műtétet. A becsapott férfi ezt követően három napig az utcán kényszerült aludni, majd 2022. május 5-én a Staines-i Rendőrkapitányság illetékeseihez fordult.

Joanne Jakymec koronaügyész szerint „az elítélt vádlottak teljesen figyelmen kívül hagyták az áldozat jóllétét és egészségét, és jelentős befolyásukat mindvégig magas fokú kontrollra használták, miközben a sértett csak korlátozottan értette, mi folyik itt valójában.”

Esther Richardson, modern rabszolgaság és kizsákmányolással foglalkozó nyomozófelügyelő szerint az áldozat példamutató bátorságról tett tanúságot, amikor felszólalt a elkövetők ellen. A felügyelő szerint ez az eset mérföldkő lehet a hasonló esetek felkutatásában.

Nyitókép: Facebook

Kapcsolódó cikkek

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Takarító
2023. március 25. 02:15
Kunta Kinte alias Toby eladta a saját lelkét egy woodo szeánszon?
KBA98
2023. március 24. 15:53
És? Mi a baj? Egyet film nincs négerek nélkül, ráadásul mindig ő a főnök! Elkopik a nyomigám, mert annyi szar film megy, hogy nézhetetlen a tv műsor. Nem vagyok fajgyűlölő, de ami sok az sok. Ők oda születtek valamiért, mi meg ide. Más a látogatás és más az, hogy már ők akarnak nekünk dirigálni. Go!
need-info
2023. március 24. 12:06
Hány száz év kell még Afrikának, míg a mi szintünkre érjenek? Borzalmas mi megy ott, maradjanak otthon, ne jöjjenek Európába.
OberEnnsinnen
2023. március 24. 11:39
Porosenkót, a Z. nevű szemetet mikor ítélik el szervkereskedelem bűntettében?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik