Sírva szorongatták Szoboszlai mezét a besenyszögi gyerekek (VIDEÓ)

2023. március 24. 09:53

Életre szóló élményben volt részük a Besenyszögi SE kis focistáinak a tegnap esti magyar-észt válogatott focimeccs után, a magyar csapat kapitánya, Szoboszlai Dominik ugyanis a több ezer kisgyerek közül nekik adta oda a mezét.

2023. március 24. 09:53
null
Sal Endre
Sal Endre

A kicsik sírva szorongatták a mezt, amire régóta pályáztak. A legtöbbjük a helyi művészeti iskolába jár, s már napokkal ezelőtt elkészítették a nagy méretű kartonlapot Dominiknak címezve, hátha őket választja. És a csoda megtörtént. Szabó Tibor, a Besenyszög SE elnöke a Mandinernek azt is elárulta, mi lesz az ereklye sorsa: „Az MLSZ-nek köszönhetjük, hogy ott lehettünk a meccsen, hiszen ingyenjegyet kaptunk. Nagy volt az öröm, hazafelé a buszon minden gyerek felvette egyszer a mezt, amely jelenleg az egyik kicsinél van, aki megkérte a többieket, hadd vigye haza estére” – mondja Szabó Tibor. A klubelnök hozzátette, Szoboszlai Dominik mezét bekereteztetik és a klubházban fogják kihelyezni.

A Szolnoktól nem messze eső Besenyszög labdarúgása amúgy mostanában éledezik, két éve mindent újrakezdtek, a felnőtt csapat pedig az első helyen áll a megye III-as bajnokságban. Az egyesület nehéz körülmények között dolgozik, a kicsikkel együtt csaknem száz igazolt labdarúgójuk van, ám tavaly összesen 2,1 millió forintból tudtak gazdálkodni. Szabó Tibor szerint Szoboszlai Dominik gesztusa életre szóló élményt adott a kicsiknek: „A gyerekeket ezek után eltiltani sem lehet a labdarúgástól, akkor lökést kaptak. És ez az, ami pénzben nem mérhető. Köszönjük, Dominik!” – összegzett a klubelnök.

@m4sportofficial A tárgyalás, ami egy Szoboszlai-mezért megy. #m4sport #foci #magyarvalogatott #magyar #szoboszlai ♬ eredeti hang - M4 Sport

Kapcsolódó cikkek

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pemete jakab
2023. március 25. 07:55
"Sírva szorongatták Szoboszlai mezét a besenyszögi gyerekek" Azért nem semmi ez az ország: Magyarország semmilyen komoly eredményt nem ért el nemzetközi porondon fociban az utóbbi évtizedekben, aztán nagyobb sztárok, mint máshol a világbajnokok.
OberEnnsinnen
2023. március 24. 11:28
Nem kellene ezt csinálni, ez távol áll a valódi sporttól. A mez nem fogyóeszköz, a klub tulajdona, az, hogy mókáznak vele kifejezi: a mókázókban mennyire hiányzik a tisztelet a közösség, az egyesület, a sport iránt. Több tiszteletet, minél hamarabb, annál jobb. Újpesti Dózsa Torna Egylet! Közép-európai márkát kerületi futottakmégcsapat helyébe... Felügyelő bizottságba: Dunai, Fazekas, Nagy L., Noskó, Zámbó. Minden döntésben ők a meghatározók. Ne engedjük a legendát elsüllyedni, még most van erre lehetőség. Dinamikus, mentálisan erős, magyar fiatalok nevelése és szerepeltetése.
Draco Paladin
2023. március 24. 11:11
Dominik séróját is letapizhatták volna, ilyen kell egy igazi faszhuszárnak.
Zolotarjov
2023. március 24. 10:57
Végre, van újra magyar foci..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik