Az Egyesült Államok légicsapást hajtott végre Szíriában

2023. március 24. 09:41

Az USA egy korábbi dróntámadásra reagált.

2023. március 24. 09:41
null

Az amerikai hadsereg csütörtök éjjel több légicsapást mért Iránhoz kötődő csoportokra Szíriában, akiket egy dróntámadásért tettek felelőssé, amelyben egy amerikai vállalkozó meghalt, egy másik megsebesült, és öt amerikai katona is szintén megsebesült – írta meg a Reuters a Pentagon közleménye nyomán.

Az amerikai személyzet elleni támadás az északkelet-szíriai Hasakah közelében lévő koalíciós bázison történt csütörtökön, helyi idő szerint 13 óra 38 perckor – áll a Pentagon közleményében.

Az amerikai hírszerzés szerint a drón iráni eredetű volt, erre reagáltak a légicsapással.

Lloyd Austin, az Egyesült Államok védelmi minisztere elmondta, hogy a válaszcsapásokat Joe Biden elnök irányításával hajtották végre, és az Iráni Iszlám Forradalmi Gárda (IRGC) csoportjai által használt létesítményekre irányultak.

„Egyetlen csoport sem csaphat le büntetlenül a csapatainkra”

– jelentette ki közleményében Austin.

Nyitókép: Celal Gunes / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP

 

Kapcsolódó cikkek

Összesen 47 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Sclerotic
2023. március 25. 07:11
Biztosan villámgyorsan összeül az EB és hirtelenjében összeállítanak egy irgalmatlan szankciós csomagot az USA ellenében... Sőt, az is valószínű, hogy nemzetközi elfogatóparancsot adnak ki Biden elnökre!
Vovo
2023. március 24. 15:17
Micsoda eufémizmus már ez a "védelmi" miniszterség!
drótkefe
2023. március 24. 12:41
Csak úgy demokratikusan ugye, mert Szíria a Californiai félszigetnél fenyegeti a szegény kis Usákot. Elmennek a kurva annyjukba az összes lipsivel együtt.
Brandon the great Negro
2023. március 24. 12:29
Lehet maga volt a Stark Industries feje?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik