Ungváry Krisztián: A Nagy-Magyarország-szimbólum használata provokáció

2023. március 24. 09:40

A történész a Népszavának hangsúlyozta: a történeti jelképek használatát „konkrétan kútmérgezésnek” tartja.

2023. március 24. 09:40
null

„Nyilvánvaló, hogy a Nagy-Magyarország-szimbólum használata provokáció”fogalmazott a Népszavának Ungváry Krisztián. A történész szerint a jelkép a magyar szurkolók számára arról szól, hogy „azt érezhessék, egy olyan meccsnek a részesei, ahol szimbolikus győzelmeket arathatnak a másik felett”.

Ungváry szerint amennyiben fontos számunkra a határon túli magyarság érdekképviselete, akkor ezt nem történeti, hanem etnikai alapon kellene megvalósítani.

Ha valaki etnikai térképet vinne a meccsre, akkor azt bizonyos fokig még meg is tudnám érteni,

bár nem biztos, hogy szerencsésnek gondolnám” – mondta a történész. Hangsúlyozta: a történeti jelképeket „konkrétan kútmérgezésnek” tartja.

Borítókép: Földházi Árpád

Kapcsolódó cikkek

Összesen 249 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Reszelő Aladár
2023. március 27. 09:26
Na, Romvári megint színre lép. Trisztán mesélj léci a csukaszörke napszimbóleumos egyenruháddal mi a helyzet? Amúgy a mi dolgunk, hogy trianont sose feledjük és ne relativizáljuk. Maradjunk annyiban, hogy most azok a leghangosabbak a területi integritás megtartásában és a határok megváltoztathatatlanságának a hangsúlyozásában, akik akkor élen jártak a határok újrarajzolásában és a kisebbségbe szorult népek szisztematikus, erőszakos asszimiációjában. Kérnénk vissza Erdélyt 10 évre, megmutatnánk mire vagyunk mi képesek és utána kérdezzük meg az ottaniakat, hogy akkor mi legyen.
CsakNézelődök
2023. március 25. 17:49
#összefüggéstelen
holnapislesznap
2023. március 25. 02:29
te azt csinálsz, amit akarsz... de ha én kivágom a saját gyökereim, akkor a saját magam hóhéraként nem lennék érdemes e földi életre... egy embert nem látok magam körül..,
smnl
2023. március 24. 23:59
Magát történésznek beállító zsurnaliszta kurtizán. Milyen jó "tudományos" értekezést írhatott volna a kommunizmus felsőbbrendűségéről úgy 50-60 évvel korábban. Rossz korban születtél, idióta, ma egy senki vagy.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik